Šport > Nogomet
5 ogledov

Real zapravljal, Barça v dolgovih

barcelona_epa Žurnal24 main
Španski klubi naj bi bili po besedah strokovnjaka za finance Joseja Marie Gaya v velikih dolgovih. Med klubi, ki so se znašli v rdečih številkah, je tudi Barcelona, njen dolg naj bi znašal 442 milijonov evrov.

Čeprav je zdaj že nekdanji predsednik katalonskega kluba Joan Laporta pred odhodom dejal, da je imel v lanski sezoni klub 445,5 milijona evrov prihodkov in 429 milijonov evrov odhodkov, naj to ne bi držalo. Izračuni novega vodstva so drugačni, nekdanji evropski prvak naj bi imel 408,9 milijona evrov prihodkov in 477,9 milijona odhodkov, njegov minus v lanski sezoni pa naj bi znašal 77 milijonov evrov.

"Sijajni rezultati, ki jih beleži naša ekipa, niso v skladu z ekonomskim stanjem kluba," je dejal podpredsednik Barcelone Javier Faus in priznal, da je klub v finančnih težavah, zaradi katerih je tudi vzel 150 milijonov evrov kreditov.

Edina španska prvoligaša, ki se lani nista znašla v rdečih številkah, sta Real Madrid in Numancia, zanimiv pa je podatek, da so dolgovi pri 85 odstotkih klubov posledica prevelikih plač nogometašev, za katere klubi zapravijo več, kot zaslužijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.