Šport > Nogomet
19 ogledov

Atletico izgubljen na Nou Campu

Lionel Messi David Villa Barcelona Reuters
Barcelona je v derbiju 6. kola Primere Division brez večjih težav s 5:0 (Messi hat-trick) odpravila Atletico Madrid. Real Madrid je po porazu in remiju le pokazal svoj pravi obraz in s kar 6:2 premagal Rayo Vallecano. Sevilla zadala prvi poraz nogometašem Valencie. Prvi poraz pa so utrpeli tudi nogometaši Reala iz Betisa.

Atletico Madrid na Nou Campu ni slavil že vse od sezone 2005/06 in sodeč po sobotni predstavi bo dom Barcelone za njih še nekaj časa ostal zaklet. Gostje so v prestolnico Katalonije prišli optimistični, da s pomočjo vročega strelca Radamela Falcaa končno prekinejo negativno tradicijo. Na koncu pa so se v prestolnico vrnili s kar petimi zadetki v svoji mreži, medtem ko sami niso zabili niti enkrat.

Srečanje je sicer bolje začel Atletico, ko je Tiago zadel prečko, nato pa so pobudu kmalu prevzeli izbranci Pepa Guardiole, ki je znova postavil sistem s tremi branilci, štirimi vezisti in tremi napadalci. Že v 9. minuti je David Villa lepo sprejel podajo Xavija preigral enega Mirando in zabil za 1:0. Gostujoči branilec je bil vpleten tudi pri drugem zadetku Barce, ko je zabil avtogol, nato pa se je začel šov Lea Messija. Argentinski čarovnik je še pred koncem prvega polčasa po samostojni akciji zabil za 3:0, v drugem polčasu pa je dodal še dva zadetka in tako kot vedno pristavil svoj delež k zmagi Barcelone.


Real pokazal svoj pravi obraz: 6:2

Španski mediji so po porazu Real Madrida proti Levanteju in remiju proti Racingu iz Santanderja pisali o veliki krizi znotraj kraljevega kluba, o kateri pa na srečanju 6. kola Primere Division proti Rayu Vallecanu ni bilo ne duha ne sluha. Gostje so sicer že v prvi minuti prek Cueste presenetljivo povedli in s tem šokirali domače. Galaktiki so potrebovali nekaj časa, da so strnili vrste, nato pa so še pred koncem po zaslugi Cristiana Ronalda in Gonzala Higuaina izid spreobrnili v svojo korist. CR7 je v šesti minuti drugega polčasa še povišal prednost in zdelo se je, da je že vse odločeno, vendar je Cuesta v 55. minuti uspel znižati na 2:3. Madričani so nato prestavili še prestavo višje in do konca zabili še tri zadetke ter tako na najlepši možni način odgovorili na očitke o nesoglasju znotraj kluba.

Prvi poraz Valencie

Valencia je v zadnjem kolu na svoji Mestali odščipnila točke Barceloni, tokrat pa so morali "netopirji" prvič v letošnjem prvenstvu priznati premoč. V gosteh so z 0:1 klonili proti Sevillii, čeprav bi se srečanje lahko končalo tudi drugače, saj je Banega v 69. minuti zapravil najstrožjo kazen. Zanimivo, da je sodnik pokazal kar tri rdeče kartone.

Španska liga, 6. kolo:

Athletic Bilbao : Villarreal 1:1 (1:0)
Gabilondo (43); Nilmar (53)
RK: Ekiza (81/Athletic)

Sevilla : Valencia 1:0 (1:0)
Kanoute (18)
RK: Trochowski (57), Escude (61/oba Sevilla); Aduriz (71/Valencia)
Banega (Valencia) je v 69. minuti zapravil enajstmetrovko.

Real Madrid : Rayo Vallecano 6:2 (2:1)
Cristiano Ronaldo (38, 51, 84/oba 11-m), Higuain (45), Varane (67), Benzema (73)

Barcelona : Atletico Madrid 5:0 (3:0)
Villa (9), Miranda (15/ag), Messi (26, 78, 91)

Mallorca : Real Sociedad 2:1 (1:1)
Victor (20), Castro (50); Agirretxe (15)

Levante : Espanyol 3:1 (1:0)
Suarez (14/11-m, 58/11-m), Barkero (76); Moreno (72)
RK: Mass (Espanyol, 58), Pandiani (Espanyol, 81)

Granada : Osasuna 1:1 (0:1)
Rco (64); Garcia (29)

Sporting Gijon : Racing Santander 0:0

Zaragoza : Malaga 0:0

Getafe : Real Betis 1:0 (1:0)
Castro (31)

Komentarjev 1
  • 1111 14:25 23.september 2011.

    hahahaha...on nič ne ve...verjetno, da dobiva nazaj vse klofute, ki jih je delil in prste v oči...palca ima dva konca...njegova aroganca mi ni bila nikoli všeč!