Šport > Nogomet
34 ogledov

Real zavaroval Cristianove noge za sto milijonov

cristiano ronaldo Reuters
Real Madrid bo z novo zavarovalno polico dobil tri odstotke več denarja v primeru poškodbe nog Cristiana Ronalda.

Najbolj zavarovane noge na svetu so po poročanju spletne strani Economía y Negocios vredne 103 milijone evrov. Toliko bi v primeru poškodbe nog Cristiana Ronalda dobil njegov klub Real Madrid, ki je za tri odstotke povišal prejšnjo pogodbo.

To je sicer stalna praksa v največjih klubih, podobno naj bi bila zavarovana tudi Iker Casillas in najdražji nogometaš na svetu Gareth Bale. Roke Casillasa naj bi bile zavarovane z več kot sedmimi milijoni evrov, predsednik Florentino Pérez pa je nedavno podpisal tudi polico za zavarovanje Valižanovih nog.

O tem, kako resna mora biti poškodba, da bi morala zavarovalnica klubu izplačati določeno premijo, portal sicer ne poroča. Tako Bale kot nazadnje Ronaldo sta bila v letošnji sezoni namreč že poškodovana, Ronaldo bo izpustil tudi sobotno ligaško tekmo z Real Valladolidom.

Khedirina poškodba že napolnila blagajno

Nekaj denarja je Real že dobil tudi zaradi težke poškodbe Samija Khedire. Mednarodna nogometna zveza (Fifa) bo kraljevemu klubu zaradi poškodbe na reprezentančni tekmi Nemčije izplačala nekaj več kot tri milijone evrov.

"Nagrado" Fife dobijo vse ekipe, katerih igralci so zaradi poškodbe na reprezentančnih akcijah odsotni več kot 28 dni, za vsak dan odsotnosti pa so klubi upravičeni največ do 20.548 evrov nadomestila. Khedira v letošnji sezoni ne bo več igral.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.