Šport > Nogomet
23 ogledov

Real znova na kolenih: Barca slavi sredi Madrida

Puyol
1/13
Reuters
Barcelona je še naprej vladarica El Clásicov! Katalonci so na prvi tekmi četrtfinala kraljevega pokala po preobratu z 2:1 na Santiago Bernabéu ugnali Real Madrid. Povratne tekma čez teden dni na Nou Campu.

Po prvem četrtfinalnem obračunu Real Madrida in Barcelone na Santiago Bernabeu v kraljevem pokalu ni še prav nič odločenega, a Katalonci imajo pred povratnim srečanjem gromozansko prednost (1:2). Za Barco je bila to že šesta zaporedna zmaga proti gorečim rivalom iz španske prestolnice. Real je v prvem polčasu povedel prek Cristiana Ronalda, Barca pa je v drugem polčasu pripravila preobrat z zadetkoma Carlesa Puyola in Erica Abidala.

"Sicer smo zmagali, ampak na povratni tekmi moramo biti previdni, ker bo šlo še za en zahteven preizkus,“ je dejal Abidal po golu, ki je bil šele četrti v njegovi karieri. "Očitno sem pokalni igralec. Tudi v Franciji sem zadel v pokalu in zdaj tudi,“ je povedal nekdanji član Lyona. "V prvem polčasu smo počeli, kar smo si zastavili, a smo dobili gol, kar nam je povzročilo težave. Barcelona ima svoj stil igre in moramo ji čestitati, mi pa moramo uporabiti svoja orožja,“ je za špansko televizijo dejal kapetan Reala Iker Casillas.

Rooney: "Pepe kakšen idiot!"

Srečanje se je začelo po željah Reala. Cesc Fabregas je v 11. minuti izgubil žogo na sredini, Karim Benzema je žogo hitro podaljšal do Cristiana Ronalda, ki je po levi strani prodrl v kazenski prostor in z levico med nogami matirala Joseja Manuela Pinta, ki bi se lahko odzval bolje. Že pet minut kasneje je imela prvo večjo priložnost Barcelona, Alexis Sanchez je z zvitim strelom z glavo stresel prečko, Iker Casillas je bil premagan, toda žoga se je odbila od prečke. Barcelona je imela še nekaj možnosti, ki pa jih ni izkoristila. V drugem polčasu pa so gostje le potrdili terensko premoč. V 49. minuti je Pepe ob kotu povsem pozabil na Puyola, ki se mu je prikradel izza hrbta in z glavo premagal nemočnega Ikerja Casillasa. Le nekaj minut kasneje je Andres Iniesta oplazil prečko, na drugi strani pa je Benzema v 58. minuti z glavo zadel zunanji del vratnice. Jose Mourinho je kmalu po izenačenju v igro poslal Mesuta Özila in Joseja Callejona, da bi nekoliko okrepil ofenzivni del moštva, kar pa se ni izkazalo za potezo v polno.

V 77. minuti je prišel trenutek odločitve. Lionel Messi je s sijajno podajo prelisičil celotno obrambo Reala in zaposlil Erica Abidala (Casillasa je premagal v slogu najboljših napadalcev), ki je šele s svojim drugim zadetkom v dresu Barcelone odločil El clasico in še dodal nekaj soli na že tako globoke rane galaktikov. Cristiano Ronaldo in soigralci so do konca srečanja poskušali priti do izenačenja, a je Barca rutinirano srečanje pripeljala do konca.

Kraljevi pokal, četrtfinale, prve tekme:

Espanyol : Mirandes 3:2 (0:1)
Weiss (85), Fonte (87), Verdu (89); Arroyo (28), Infante (78)

Mallorca : Athletic Bilbao 2:0 (1:0)
Llorente (35), Muniain (59)

Real Madrid : Barcelona 1:2 (1:0)
Ronaldo (11); Puyol (49), Abidal (77)

Četrtek, ob 21.30:
Valencia - Levante

Povratne tekme bodo teden dni kasneje ob istih urah.

Italijanski pokal, osmina finala:

Milan : Novara 2:1 (1:0) - po podaljšku
Shaarawi (24), Pato (100); Radovanović (88)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.