Šport > Nogomet
30 ogledov

"Realne možnosti za rešitev Nafte"

Še vedno ni jasno, ali se bo spomladi še igral nogomet v Lendavi. (Foto: Boštjan Žurnal24 main
Agonija nogometnega prvoligaša Nafte iz Lendave se ni končala niti po torkovi seji upravnega odbora. Po besedah predsednika kluba Igorja Magdiča zdaj celo obstajajo realne možnosti za rešitev kluba.

"Na včerajšnji seji UO so bili predstavljeni načrti za rešitev kluba. Obstajajo realne možnosti za rešitev obstoja kluba ob predpostavki, da se dogovorimo z upniki o tem, v kakšnem obsegu in časovnih rokih jim je klub sposoben plačati terjatve," je v sporočilu za javnost zapisal Igor Magdič.

"Jeziček na tehtnici predstavljajo igralci, ki so v preteklem letu zapustili klub in ima klub do njih še neporavnane obveznosti. Samo to namreč klubu omogoča pridobitev tekmovalne pravice za nastop v najvišji ligi tudi v naslednji sezoni. In le v tem primeru so pokrovitelji pripravljeni vlagati v klub, v katerem imamo vizijo, kako potem na zdravih temeljih postaviti poslovanje tudi v prihodnje," je še pojasnil Magdič.

Ta je kot drugi pomemben dejavnik pri rešitvi kluba izpostavil deblokiranje transakcijskega računa, ki je blokiran že več mesecev. "Le to nam omogoča kakršnokoli finančno poslovanje. Dogovori v tej smeri potekajo, rešitev pa naj bi bila znana v četrtek zvečer, ko bo UO znova zasedal. V primeru ugodne rešitve bi se v relativno kratkem času lahko dogovorili z igralci o začetku priprav na spomladanski del tekmovanja v 1. SNL," je še zapisal Magdič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.