Šport > Nogomet
24 ogledov

Realov ''BBC'' učinkovitejši od 16 ekip

gareth bale karim benzema Reuters
Napadalni trojček Real Madrida ''BBC'', ki ga tvorijo Karim Benzema, Gareth Bale in Cristiano Ronaldo, je v letošnji sezoni dosegel več golov kot 16 ekip španske nogometne lige.

Real Madrid je v 26. krogu Primere División izvlekel točko na stadionu Calderón in se zadržal na vrhu ligaške lestvice. Glavni razlog, da so galaktiki ujeli in prehiteli večne rivale iz Barcelone, je učinkovitost napadalnega trojčka ''BBC''.

cristiano ronaldo gareth bale | Avtor: Reuters Reuters
Ne, ne gre za britansko medijsko hišo, temveč za udarni trio v postavi Cristiano Ronaldo, Gareth Bale in Karim Benzema, ki je v letošnji sezoni nanizal že 48 ligaških zadetkov, več kot 16 ekip najmočnejše lige na Pirenejskem polotoku. Več golov od Realove trojke so dosegli le Barcelona (71), Atlético Madrid (61) in Athletic Bilbao (49), slednji po zaslugi štirih zadetkov, ki jih je v 26. krogu zabil Granadi.

Najbolj smrtonosem je Ronaldo, ki je s 23 goli najboljši strelec La Lige, dva manj pa je zabil zvezdnik Atlética Diego Costa. A španski reprezentant brazilskih korenin je letos odigral 2.134 minut, medtem ko jih je Ronaldo le 1.838, kar pomeni, da se je Portugalec med strelce vpisal vsakih 84 minut. Odlično formo je v zadnjem času spet ujel Benzema, potem ko se je na začetku sezone nanj vsul plaz kritik; na zadnjih 16 tekmah je dosegel 13 golov, vključno z zadetkom v tretji minuti na derbiju z Atléticom.

Bale za obema najboljšima strelcema ne zaostaja veliko. V letošnji sezoni je odigral 22 ligaških obračunov in 1.191 minut ter zabil 10 golov, kar znaša enega na vsakih 119 minut.

Najboljši strelci La Lige (po 26. krogih):

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 23
2. Diego Costa (Altético Madrid) 21
3. Alexis Sánchez (Barcelona) 16
4. Karim Benzema (Real Madrid) 15
5. Antoine Griezmann (Real Sociedad) 15
6. Lionel Messi (Barcelona) 15
7. Pedro (Barcelona) 13
8. Javi Guerra (Valladolid) 12
9. Ikechukwu Uche (Villarreal) 12
10. David Villa (Atlético Madrid) 11

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.