Šport > Nogomet
28 ogledov

Realov hotel obkolili specialci

real madrid avtobus ronaldo EPA
V bavarski prestolnici vladajo izredne varnostne razmere pred tekmo Bayern Münchna in Real Madrida.

Nocoj se bosta ob 20.45 na Allianz Areni pomerila domači Bayern München in Real Madrid. Nemške oblasti so v luči incidenta v Dortmundu poostrile varnost v okolici hotela, kjer so nastanjeni nogometaši gostujoče ekipe.

Prav tako so povečali število varnostnikov in policistov na tekmi, Realove nogometaše pa je čez noč varovalo 30 predstavnikov posebnih enot.

Nemci, kot kaže, ničesar ne nameravajo prepustiti naključju, zato bodo prevetrili protokol pred začetkom četrtfinalnega obračuna. Realovi nogometaši se bodo na Allianz Areno odpravili v spremstvu policije, na stadionu pa bo za varnost skrbelo še dodatnih 80 policistov.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je sporočila, da bodo za varnost nogometašev in gledalcev skrbeli sodelovanju s policijo, varnostnimi službami, vodstvom samega objekta in obema kluboma.

''Varnostni ukrepi bodo poostreni v skladu s potrebami,'' je sporočila krovna organizacija in navijačem sporočila, naj se pri vstopu na stadion pripravijo na dodatne varnostne preglede.

Münchenska policija je v uradni izjavi zapisala, da ni nobenih incidev o morebitni nevarnosti, a bo glede na okoliščine in dogajanje v Dortmundu vseeno izvajala poostren nadzor.

''Zagotovimo lahko, da imamo zelo, zelo visoke varnostne standarde tako na stadionu kot na poti do objekta. Zaradi incidenta v Dortmundu razmišljamo o tem, kako bi lahko še bolje zaščitili ekipe in njihovo pot do stadiona. Povečali smo število enot v okolici hotela in število policistov na tekmi povišali s 370 na 450. Ves čas smo v navezi z dortmundsko policijo in drugimi varnostnimi službami. Poudariti moramo, da v Müncnhu ni nobene konkretne grožnje za varnost ekip ali navijačev,'' so sporočili možje v modrem.

Avtobusa se bosta po poročanju El Mundo Deportiva na stadion odpravila po drugi poti, kot je bilo sprva predvideno. Vozili bodo pred odhodom pregledal psi, poroča El Pais. 

Prvič v zgodovini se bo zgodilo, da bo Real na nemški stadion potoval v spremstvu policije, klubska avtobusa pa sta noč preživela na varni lokaciji.

Komentarjev 1
  • Bethesda 12:45 14.april 2017.

    Kaksna tekma. Gay parada je v mestu, pa se bojijo za Ronalda.