Šport > Nogomet
15 ogledov

Realov trening: Mourinho igral za denar

Mourinho CKSA Moskva Real Madrid trening Lužniki enajstmetrovka Youtube
Real Madrid bo na torkovi tekmi Lige prvakov gostoval na umetni zelenici stadiona Lužniki v Moskvi. Temperature naj bi se po prvotnih napovedih spustile do minus šestih stopinj Celzija, a bo večer v Moskvi kot kaže veliko bolj topel. José Mourinho izvajal enajstmetrovke za denar.

José Mourinho spada v kategorijo trenerjev, ki kljub številnim mednarodnim uspehom nikoli niso igrali nogometa na najvišji ravni. Portugalec je profesionalno igral le za Rio Ave, Belenenses in Sesimbro, a ta majhna pomanjkljivost do zdaj ni niti najmanj vplivala na njegove trenerske uspehe. Mourinho je pred torkovo tekmo Reala Madrida s CSKA Moskvo na umetni zelenici stadiona Lužniki, kjer je Slovenija v mitskih kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki minimalno izgubila (1:2), pokazal nekaj trikov, ki se jih je verjetno naučil ob gledanju Cristiana Ronalda.

Pri minus desetih stopinjah Celzija so realovci opravili zgolj 40-minutni trening, pred začetkom katerega je Mourinho žongliral z oranžno žogo in zadel nekaj enajstmetrovk. "Ne bodi tako tečen," je najprej zabrusil snemalcu, ki mu je sledil proti zelenici. Po nekaj sekundah žongliranja se je Mourinho končno pripravil, da bo izvedel prvi strel z najstrožje kazni, a se ustavil, ko je opazil, da ga kamera španske televizije Cuatro še naprej snema. "Ne, ne, ne! Tukaj je v igri veliko denarja," je dejal Mourinho in zahteval umik. Streljati je začel šele po tem, ko so se novinarji umaknili na tribuno. Njegove strele je pozorno spremljal branilec Fabio Coentrao.

Realovci naj bi po prvotnih napovedih ob 21. uri po lokalnem času (ob 18. po slovenskem) začeli tekmo pri minus šestih stopinjah Celzija, a naj bi bil zaradi vetra in drugih dejavnikov občutek kot pri minus dvanajstih. Obstajala je celo možnost sneženja, a je le nekaj ur pred tekmo postalo jasno, da snega ne bo, temperatura pa naj bi se povpela celo do minus dveh stopnj. Zelenica stadiona Lužniki ima podtalno ogrevanje, zato naj bi do tekme izginil tudi ves sneg, ki se je nabral na igralni površini.

Mourinho je od prve minute ponedeljkovega treninga govoril igralcem: "Dobro se ogrejte! Dobro se ogrejte!" Portugalec se je nepričakovano še odločil, da so lahko televizijske kamere posnele celoten treninig. "Od prve minute moramo biti zbrani," je še zabičal svojim varovancem. Madridčani so s seboj pripeljali kar 1.250 kilogramov zimske opreme.

To ni prvič, da je Mourinho navduševal na treningu svoje ekipe. Takole je zabil evrogol na treningu Interja:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.