Šport > Nogomet
13 ogledov

Realova bratska petica, prvenec Khedire

Gerard Pique gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava
1/4
Žurnal24 main
Real Madrid je na zadnji nedeljski tekmi premagal Espanyol in ohranil deset točk naskoka na vrhu lestvice (5:0). Barcelona je težje od pričakovanj doma ugnala Sporting. Pri Kataloncih je zaradi kartonov manjkal Lionel Messi, izključen pa je bil Gerard Piqué.

Real Madrid in Espanyol druži sovraštvo do Barcelone, kraljevi klub in drugo moštvo katalonske prestolnice pa sta se na "bratski" tekmi v Madridu kot po navadi razšla v prijateljskem vzdušju in, kar je za realovce najbolj pomembno, z novo visoko zmago za trenerja Joséja Mourinha, s katero je prednost na vrhu lestvice spet narasla na deset točk. Po nekaj kritikah je Argentinec Gonzalo Higuaín na svoji 150. ligaški tekmi za Real odgovoril z golom in podajo, Sami Khedira pa je zabil šele svoj prvi ligaški gol za Real, ki ni imel nikakršnih težav s kraljevim klubom iz Barcelone.

Espanyol je načel Cristiano Ronaldo, ki je izkoristil lepo kombinacijo Mesuta Özila in Higuaína, Portugalec pa je Argentinčevo podajo zabil mimo obetavnega vratarja Kika Casille. Real je na zanesljivo prednost dveh golov ušel nekaj minut pred polčasom, ko je Özil lepo zaposlil vtekajočega rojaka Khediro, ki je z močnim strelom po tleh zadel za 2:0.

Higuaín je s prvim strelom drugega polčasa iz neposredne bližine povišal na 3:0, Kaká pa je s pomočjo vratnice zabil več kot zaslužen zadetek. Brazilsko-argentinska naveza Kaká – Higuaín je poskrbela za petardo, ko je Kaká prodrl po levi in podal v sredino, Higuaín pa je z močnim strelom zabil svoj drugi gol na tekmi. Po prihodu iz argentinskega River Plata leta 2006 je bil to njegov 85. zadetek za madridski ponos.

Katalonci mukoma prilezli do minus sedem

Barcelona je brez reprezentančno prerojenega Messija (kartoni) na Camp Nouu gostila Sporting Gijon, ki ga je pred kratkim prevzel nekdanji selektor Srbije, karizmatični Javier Clemente. Katalonci si v prvem polčasu niso priigrali izrazitejših priložnosti, kljub temu pa so svojo premoč kronali v 42. minuti. Po lepi podaji Adriana je v prazno mrežo žogo potisnil Andrés Iniesta.

Že na začetku drugega polčasa je zaradi prekrška rdeče videl Gerard Piqué, njegovo odsotnost pa so gostje takoj izkoristili. V kazenskem prostoru je bil najbolj spreten David Barral, ki je tik pred zadetkom šele vstopil v igro. Barcelona je kljub igralcu manj krenila v napad, z izjemnim zadetkom pa je gostitelje v vodstvo popeljal Seydou Keita. Tri minute do konca rednega dela je nato po lepi podaji Inieste za prvake zadel še Xavi.

Španska liga, 26. kolo:

Mallorca : Osasuna 1:1 (0:1)
Nsue (71); Cejudo (45)

Getafe : Málaga 1:3 (1:0)
Castro (42); Eliseu (57), Toulalan (82), Cazorla (90)

Rayo Vallecano : Racing Santander 4:2 (1:2)
Michu (45, 65), Tamudo (68), Piti (73); Torrejon (9), Colsa (28)

Barcelona : Sporting Gijon  3:1 (1:0)
Iniesta (42), Keita (79), Xavi (88); Barral (49)
RK: Piqué (46/Barcelona)

Sevilla : Atlético Madrid 1:1 (0:1)
Diawara (54); Salvio (9)

Real Zaragoza : Villarreal 2:1 (0:1)
Garcia (85), Minero (90); Martinuccio (16)

Athletic Bilbao : Real Sociedad 2:0 (1:0)
Susaeta (24, 80)

Granada : Valencia 0:1 (0:1)
Feghouli (32)

Real Madrid : Espanyol 5:0 (2:0)
Ronaldo (24), Khedira (38), Higuaín (47, 78), Kaká (66)

Levante : Real Betis 3:1 (2:1)
Barkero (34), Torres (42), Koné (51); Molina (44)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.