Šport > Nogomet
13 ogledov

Realova formula: Kun = Higuaín + 10 milijonov

Aguero Agüero Manchester City Liverpool Premier League Anglija angleška liga prv EPA
Sergio Agüero je z blagoslovom Joséja Mourinha postal prva tarča Real Madrida v poletnem prestopnem roku. Beli balet želi Argentinca pripeljati v zameno za Gonzala Higuaína in deset milijonov evrov, ki naj bi jih poslali k Manchestru Cityju. Bo Florentino Pérez prelomil obljubo "prijatelju" šejku Mansourju?

"Kun (Agüero, op. a.) bi moral igrati v Realu Madridu. Čeprav je odšel k Cityju, bi bilo najbolje zanj podpisati za Madrid. Zmotil se je," je olje na ogenj morebitnega poletnega prestopa Sergia Agüera še dodatno prilil njegov tast Diego Armando Maradona. V kraljevem mestu ni več skrivnost, da bo argentinski napadalec poleti spet glavna tarča Reala Madrida, medtem ko naj bi José Mourinho že blagoslovil zamenjavo z Gonzalom Higuaínom in petimi ali desetimi dodatnimi milijoni evrov Manchestru Cityju.

"Nogometaš Manchestra Cityja že mesece ve, da se bo Madrid potrudil zanj, in ideja se mu zdi fantastična," piše Guillem Balagué v časniku As. "O prestopu se je že pogovarjal z nekaterimi prijatelji in dejal je, da sumi, da bo to poletje končal v Madridu." Agüero je k Cityju prišel prejšnje poletje iz Atlética Madrida v zameno za 45 milijonov evrov, njegovih 17 ligaških golov pa, kot kaže, ne bo dovolj niti za domači naslov, saj je City že izpadel iz vseh ostalih tekmovanj, za Manchestrom Unitedom pa v prvenstvu zaostaja za pet točk.

Odvisna tudi od van Persieja

Čeprav živi v ekskluzivnem predelu okolice Manchestra, ki je bogato z nakupovalnimi središči in dobrimi restavracijami, naj bi tudi Agüero trpel na severozahodu Anglije. Edini problem pri prestopu bi lahko bil prijateljski (?) odnos med predsednikoma obeh klubov, Florentinom Pérezom in šejkom Mansourjem, ki sta si obljubila, da si ne bosta "kradla" in se potegovala za iste igralce.

Tako Higuaín kot Agüero pa bosta na koncu verjetno odvisna od nekoga tretjega. City je namreč že vzpostavil kontakt z agentom Robina van Persieja, ki mu je pri Arsenalu ostalo še leto in pol pogodbe, sinjemodri pa želijo njegov letni zaslužek s 5,8 milijona evrov skoraj potrojiti (13). Težavo naj bi predstavljala njegova družina, ki ne želi zapustiti Londona, zato bo Nizozemec verjetno ostal v metropoli.

In tako se je City obrnil k Higuaínu. "El Pipa" bo po koncu sezone pretehtal svoje možnosti, seveda pa so na njegovem radarju le elitni klubi. Cityjev tener Roberto Mancini se bo (če bo še tam) želel dokončno rešiti nadloge Cárlosa Téveza, morda celo Maria Ballotellija, ponudbe pa prihajajo tudi za Edina Džeka. Higuaín bi bil tako končno napadalec številka ena. Dejstvo, da Agüera niso kupili že lani, pri Realu še vedno obravnavajo kot napako, deset mesecev kasneje pa bi se njegova velika želja o igranju na Santiagu Bernabéu le lahko uresničila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.