Šport > Nogomet
21 ogledov

Realova sedmica na Kitajskem

Sami Khedira Xabi Alonso
1/6
Reuters
Real Madrid v pripravljalnem obdobju nadaljuje z odličnimi igrami. V sredo so varovanci Joséja Mourinha s kar 7:1 ugnali kitajski Guangzhou Evergrande. Velja izpostaviti lep zadetek Cristiana Ronalda in še lepšo podajo Angela Di Marie za gol Jeséja.

Nogometaši belega baleta so 45 tisočglavi množici pripravili pravo nogometno poezijo: v mrežo Guangzhoua so Madridčani spravili kar sedem zadetkov: dvakrat je zabil Karim Benzema, po enkrat pa so mrežo zatresli Sami Khedira, Mesut Özil, Cristiano Ronaldo – zabil je s petko, Jesé (z "rabono" mu je podal Angel di Maria) in Di Maria. Častni zadetek za Kitajce je v 87. minuti dosegel Yang Yihu. Guangzhou je sicer klub v lastni multimilijonarja Xuja Jianyina, pravijo mu tudi kitajski Manchester City.

To je bil predzadnji test Mourinhove čete pred prvim letošnjim El Clásicom – špansko superpokalno tekmo proti evropskemu prvaku Barceloni. Na Kitajskem Real Madrid čaka še zadnja pripravljalna tekma, in sicer proti Tianjinu.

Pripravljalna tekma, Guangzhou (Kitajska):

Guangzhou Evergrande : Real Madrid 1:7 (0:3)
Yang (87); Khedira (7), Özil (31), Benzema (39, 48), Ronaldo (56), Jesé (71), Di Maria (83)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.