Šport > Nogomet
175 ogledov

Realovci ne morejo domov

Epa
Nogometaši kraljevega kluba so obtičali v Pamploni, saj jim kaotične vremenske razmere ne dopuščajo vrnitve v prestolnico.

Člani madridskega Reala so še tretjo zaporedno noč prespali v Pamploni, kjer so v soboto na tekmi 18. kroga La Lige remizirali z Osasuno (0:0).

Vrnitev domov so jim onemogočile posledice snežnega viharja, ki je dodobra ohromil tako cestni kot letalski promet. 

Zaradi napovedanega poslabšanja vremena v prihajajočih dneh so se v kraljevem klubu odločili, da se ne bodo vračali domov, temveč se bodo iz Pamplone odpravili naravnost v Malago, kjer jih v četrtek čaka polfinalni obračun španskega superpokala z Athleticom.

V primeru zmage se bodo uvrstili v finale v Sevilli, kjer jih čaka obračun z zmagovalcem med Barcelono in Real Socideadom.

Madridčani imajo pred seboj izredno pester urnik, saj jih po superpokalu čakata še dve gostovanji - 20. januarja pokalna tekma z Alcoyanom, tri dni kasneje pa ligaški obračun z Alavesom.

real madrid | Avtor: Epa Epa

"To ni bila nogometana tekma"

Po sobotnem obračunu z Osasunu je bilo v taboru kraljevega kluba prisotnega kar nekaj nezadovoljstva.

 | Avtor: Epa Epa
Trener Zinedine Zidane je namreč menil, da razmere nikakor niso bile primerne za igranje nogometa. Težave so se začele že ob odhodu iz Madrida, kjer so na vzlet letala čakali kar štiri ure.

"To ni bila nogometna tekma. Tega obračuna ne bi smeli igrati," je po izgubljenih točkah na zasneženem El Sadarju dejal Zidane. Na njegove pomisleke se je odzval španski minister za promet José Luis Ábalos, ki je dejal, da je letalo vzletelo na podlagi strokovne presoje.

"Letališče je obratovalo, a z nekaj težavami. Letalo je vzletelo tik pred tem, ko smo začeli odpovedovati lete. To je bila pilotova odločitev. Presodil je, da so pogoji dovolj varni za letenje," je dejal Ábalos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.