Šport > Nogomet
13 ogledov

Realovec umiril Neymarja

james rodriguez neymar EPA
Brazilskega kapetana je sodnik izključil po koncu tekme, ko je s svojim obnašanjem začel vsesplošno prerivanje, kolumbijski zvezdnik pa je rivala iz La Lige uspešno pomiril.

James Rodríguez je po napeti tekmi drugega kroga skupinskega dela Cope Américe, na kateri se je s Kolumbijo veselil odrešilne zmage proti Braziliji (1:0), priznal, da je skušal pomiriti Neymarja po izključitvi, ki si jo je brazilski zvezdnik zakuhal po zadnjem sodnikovem žvižgu na sredini tekmi v Santiagu.

Neymar je žogo otročje poslal v branilca Pabla Armera po tem, ko je sodnik že zapiskal za konec tekme, nato pa je skušal s čelom še udariti Jeisona Murilla, ki je skušal posredovati. Začelo se je skupinsko prerivanje in zvezdnik Barcelone je dobil rdeči karton, tako kot še eno veliko ime španske La Lige, napadalec Seville Carlos Bacca. Rodríguez, član velikega rivala Real Madrida, je zdaj razkril delček pogovora z napadalcem Barcelone, ko je Brazilca odpeljal stran od podivjanih soigralcev in mu prišepnil, da naj raje zgolj "uporablja talent, ki mu ga je dal Bog".

"Na koncu tekme sem Neymarju rekel, da naj ostane miren," je medijem razkril napadalni vezist kraljevega kluba."Tudi sam sem šel skozi to pred štirimi dnevi, ko smo izgubili proti Venezueli. Tisti dan sem se počutil zelo jezno. Rekel sem mu, da naj uporablja talent, ki mu ga je dal Bog," je dejal dežurni mirilec strasti.

Brazilija je pred zadnjo tekmo skupine C na drugem mestu, Kolumbija pa je tretja, toda točkovno poravnana. Morebitna zmaga Venezuele na četrtkovi tekmi proti Peruju bi poskrbela za infarkten boj za vstop v izločilne boje. Kolumbijo v zadnjem krogu čakajo prav Perujci, Brazilce pa trenutni hit prvenstva Venezuela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.