Šport > Nogomet
19 ogledov

Realovih 70 ne bo dovolj: Bale bo šel le za 93 milijonov

Bale Huddlestone Adebayor Tottenham Hotspur Southampton Premier League Anglija l EPA
Po odločitvi Neymarja, da bo raje kot Real Madrid okrepil večnega rivala Barcelono, skušajo pri belem baletu na vsak način pripeljati Tottenhamovega zvezdnika Garetha Bala. Njihova prva ponudba, težka 70 milijonov evrov, še zdaleč ni zadovoljila Spursov, saj naj bi cena zaradi ogromnega zanimanja drugih otoških klubov narasla do 93 milijonov.

Manchester CityManchester United in Chelsea, ki ga bo v kratkem prevzel dosedanji trener Real Madrida, Portugalec José Mourinho, se bodo skupaj z belim baletom poleti podali v hud boj za podpis pogodbe z Garethom Balom.

Velškega bliska je Real že pred meseci izbral kot naslednjega "galaktika" v svoji vesoljski floti, prihod Neymarja k Barceloni pa je še bolj podžgal predsednika Florentina Péreza. Toda Tottenham, ki slovi kot izjemno trd pogajalec, kar je Real nazadnje izkusil tudi ob prestopu Luke Modrića, se še zdaleč ne namerava zadovoljiti s prvo ponudbo belega baleta.

Po poročanju Daily Stara je madridski velikan Spursom poslal 70-milijonski paket v želji, da bi Bala podpisali še pred 15. junijem, ko bi že lahko podaljšal pogodbo s klubom iz severenega Londona, ki ga je letos vse do zadnjega kola prvenstva držal v igri za četrto mesto v Premier League.

"Rojen za igranje pri Realu"

Pri Mirrorju dodajajo, da bo imel Real veliko konkurenco v drugih otoških klubih, kar bo Balovo ceno napihnilo prek 90 milijonov. Oba kluba iz Manchestra sta skupaj s Chelseajem namreč pripravljena ponuditi 80 milijonov funtov (okrog 93 milijonov evrov), identično vsoto, za katero je Manchester United pred leti zapustil Cristiano Ronaldo.

Predsednik Tottenhama Daniel Levy je Valižanu že ponudil povišanje plače na osem milijonov evrov bruto, kar je še vedno daleč od ponudb največjih klubov. Realu pred morebitnim prestopom v njihove vrste delo olajšuje dejstvo, da Levy s prodajo svojega najboljšega posameznika noče okrepiti rivalov iz angleškega prvenstva.

"Je zelo dober igralec, ki igra za Tottenham, ekipo, ki jo moramo spoštovati. Je izjemen, rojen je bil za igranje pri Real Madridu," je Bala med sredinim gostovanjem v studiu radia Cadena COPE hvalil Pérez. Predsednik Reala pogleduje tudi proti napadalcu Liverpoola Luisa Suáreza, ki je že priznal, da bi "težko rekel ne" morebitni ponudbi kraljevega kluba ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.