Šport > Nogomet
19 ogledov

"Realu je manjkal takšen trener"

Mourinho in Zidane Reuters
Zinedine Zidane, športni direktor Real Madrida, je te dni znova izrazil zaupanje v trenerja galaktikov Joseja Mourinha. Verjame v portugalčevo čudežno "drugo leto".

Francoz pri belem baletu je prepričan, da se bo še enkrat več izkazalo, da je Mourinhovo drugo leto v klubu najboljše. "Zavedamo se težav, toda vemo, kaj moramo storiti. Z Mourinhom bomo letos osvojili nekaj pomembnega," je ambiciozne načrte v polivinil zavil nekdanji nogometaš Reala, ki o konkretnih lovorikah ni želel govoriti. "Realu je manjkal takšen trener, kot je Mourinho. Nekdo, ki se spozna na nogomet, ki ima karakter in ki ve, kam želi popeljati svojo ekipo. Ima super klop. Vemo, da vsak nogometaš, ki pride v Real, želi osvojiti nekaj pomembnega."

Nekdanji francoski reprezentant še pravi, da je letos pred Realovci nova sezona in da se ekipa ne sme ozirati nazaj. "V prejšnji sezoni si je ekipa zaslužila osvojiti več kot "le" kraljevi pokal. Videli bomo, kaj lahko osvojimo v letošnji sezoni, ne da bi se ozirali na to, kar smo osvojili lani."

Mourihnova "druga leta"

"The Special One" je pri Portu v drugi sezoni osvojil Ligo prvakov, potem ko se je leta 2002 preselil v vrste portugalskega kluba. Pri Chelseaju je vseh treh sezonah delovanja ostal brez Lige prvakov: s Chelseajem je tako prvo kot drugo leto osvojil naslov v Premier League, v drugi sezoni (2005/06) pa je v Ligi prvakov izpadel že v osmini finala, a proti kasnejšemu zmagovalcu Barceloni (skupno 2:3), medtem ko je v prvi sezoni na londonski klopi prilezel do polfinala. Če se pri Chelseaju drugo leto ni izkazalo za boljšega, pa se je pravilo "drugega leta" ponovilo znova pri Interju, ko je v svoji drugi sezoni na klopi Milančanov še drugič v karieri osvojil Ligo prvakov. Pa bo tako tudi letos pri Realu? Tega si jasno ni upal napovedati niti Zidane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.