Šport > Nogomet
8 ogledov

Realu poezija, Barci ''tragični'' remi

1/15
Žurnal24 main
Real Madrid je (končno) prikazal galaktično predstavo tudi pod taktirko portugalskega stratega Joseja Mourinha in prišel do visoke zmage (6:1) proti Deportivu. Barceloni remi proti Mallorci.

Real je na domačem stadionu takoj pokazal, kdo je gospodar v Madridu. Cristiano Ronaldo je s strelom z glavo po kotu načel mrežo Deportiva že v četrti minuti. Prevlada galaktikov se je nadaljevala in že v 18. minuti je na semaforju pisalo 2:0. In ''krivec''? Letošnja okrepitev Mesut Özil, ki je izkoristil hiter protinapad in podajo Gonzala Higuaina. Goleada belega baleta se je nadaljevala po še eni lepi podaji Higuaina, ki je prodiral po levi strani in v kazenskem prostoru lepo našel Angela Di Mario, ki mu z glavo ni bilo težko zadeti.

Di Maria je rojaku v drugem polčasu vrnil uslugo in Higuain se je v 53. minuti razveselil vodstva s 4:0. Za nov zadetek v mreži Deportiva so gostje poskrbeli kar sami, slabo je posredoval Ze Castro, ki je žogo preusmeril v lasten gol. Častni zadetek za Deportivo je v 77. minuti zadel Rodriguez, Ronaldo pa je dve minuti pred koncem dvoboja postavil piko na i in še enkrat več osmešil obrambo gostov.

Premoč Barce, ki je ostala brez zmage
Barcelona
kljub izjemni premoči v prvem polčasu na Camp Nouu ni zabeležila zmage. Proti Mallorci so varovanci Pepa Guardiole iztržili zgolj remi (1:1).

Večino prvega polčasa je igrala le ena ekipa, tj. Barcelona. Varovanci Pepa Guardiole so si ustvarili veliko lepih priložosti, iz katerih bi lahko zadeli, a žogo v mrežo jim je uspelo spraviti zgolj enkrat. In to po zaslugi najboljšega nogometaša na svetu, Lea Messija, ki je vratarja premagal v 21. minuti. A kot pravi nepisano nogometno pravilo, kdor ne da, dobi, je Mallorca ob izteku prvega polčasa uspela izenačiti na 1:1. Victorja Valdesa je premagal Emilio Nsue. Statistika pove vse: posest žoge – Barcelona 80 odstotkov, Mallorca 20.

V drugem polčasu premoč Kataloncev ni več prišla do takšnega izraza. Še več, Mallorca je imela svojih deset minut ''slave'', ko bi po nekaj lepih priložnostih kmalu prišla do zadetka, enkrat celo s sredine, a je napako Piqueja popravil Valdes. Barcelona, ki je igrala brez poškodovanega Xavija in kaznovanega Davida Ville, je ob koncu še enkrat pritisnila, a ostala brez zadetka. Bojan Krkić je slabih 15 minut do konca stresel vratnico, a delitev točk je bila po zapravljenih priložnostih v prvem polčasu neizbežna.

 

Valencia je na domači Mestalli premagala Bilbao (2:1) in ohranila prednost na vrhu.

 

Lestvica
1. Valencia 16
2. Villarreal 15
3. Real Madrid 14
4. Barcelona 13
5. Sevilla 11

Španska liga, 6. kolo:

Zaragoza : Sporting Gijon 2:2 (0:1)
Sinama-Pongolle (57, 61); Obradović (33/a.g.), Castro (49/11-m)
RK: Jarošik (47/Zaragoza)

Real Sociedad : Espanyol 1:0 (0:0)
Forlín (85/a.g.)

Valencia : Athletic Bilbao 2:1 (1:0)
Aduriz (11), Vicente (90); Gabilondo (90)

Sevilla : Atlético Madrid 3:1
Negredo (29), Perotti (35), Kanoute (52); Costa (59)

Getafe : Hercules 3:0
Parejo (20), Moral (42), Miku (81)

Villarreal : Racing Santander 2:0
Nilmar (8), Rossi (13)

Almería : Málaga 1:1
Uche (76); Abeyie (50)

Osasuna : Levante 1:1
Pandiani (72); Serigo (79)

Barcelona : Mallorca 1:1 (1:1)
Messi (21); Nsue (43)

Real Madrid : Deportivo 6:1 (3:0)
Ronaldo (4, 89), Özil (23), Di Maria (34), Higuain (53), Castro (60/ag); Rodriguez (77)

Barcelona kljub izjemni premoči v prvem polčasu na Camp Nouu ni zabeležila zmage. Proti Mallorci so varovanci Pepa Guardiole iztržili zgolj remi (1:1).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.