Šport > Nogomet
14 ogledov

Redknapp: "Dvomim, da bo Modrić ostal"

Modrić Piqué Pique Hrvaška Španija Gdansk Euro 2012 EPA
Nekdanji trener Tottenhama Harry Redknapp je v petek izjavil, da zaželeni hrvaški vezist Luka Modrić verjetno ne bo ostal na White Hart Lanu. Modrića po izvrstnih predstavah na Euru in nedavnem odhodu Redknappa povezujejo z odhodom k Real Madridu.

"Ne vem, če bo Modrić ostal pri Tottenhamu. Nisem prepričan. Kot smo videli na evropskem prvenstvu, lahko igra v katerikoli ekipi na svetu, brez dvoma. To bi bila velika izguba. Je nenadomestljiv. Ampak predvidevam, da če bodo zanj dobili res ogromen denar, potem lahko kupijo tri ali štiri igralce in ekipo izboljšajo na drugih položajih," je za Sky Sports dejal Harry Redknapp.

Še isti dan so angleški mediji pisali o domnevni "megaponudbi" Chelseajevega lastnika Romana Abramoviča, ki naj bi bil za Modrića pripravljen odšteti več kot 40 milijonov evrov. Hrvaški vezist je bil v kombinacijah za odhod na Stamford Bridge že pred začetkom pravkar končane sezone, ko je njegov prestop blokiral prvi mož Tottenhama Daniel Levy.

Redknapp, ki je pred tedni tako nenadno zapustil Tottenham, je priznal, da bi z veseljem še ostal pri klubu z White Hart Lana, ki ga je v sezoni 2010/11 po dolgih letih pripeljal v Ligo prvakov, po izvrstnem začetku pravkar končane sezone, ko so bili Spursi celo v igri za naslov, pa so tekmovalno leto končali na četrtem mestu, a bodo zaradi osvojenega naslova Chelseaja igrali le v Evropski ligi.

Villas-Boas ostaja favorit, prišel bi Moutinho

"Trenirati Tottenham je bilo izvrstno, rad sem imel vsako minuto, ampak to je samo služba," je dodal 65-letni trener. "Seveda bi z veseljem ostal. Stvari so nam šle dobro in ni bilo namigov, da bi lahko odšel. Ampak to je na predsedniku in lastniku. To je njun klub, če si želita iti po drugi poti."

Na stavnicah je favorit za prevzem mesta trenerja pri Tottenhamu še naprej nekdanji Portov in Chelseajev strateg André Villas-Boas. Kandidat za klop Londončanov naj bi bil tudi francoski selektor Laurent Blanc, ki se bo o svoji prihodnosti na klopi galskih petelinov odločil v soboto.

Daily Mail poroča, da si je Villas-Boas, ki bi lahko novi trener kluba postal že naslednji ponedeljek, kot morebitno menjavo za Modrića izbral svojega nekdanjega varovanca pri Portu Joãa Moutinha.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.