Šport > Nogomet
17 ogledov

Redknapp: "Konec, če prodamo Bala!"

tottenham norwich bale adebayor Reuters
Trener Tottenhama Harry Redknapp je po navdušujoči predstavi svojega virtuoza Garetha Bala dejal, da si lahko usluge letečega Valižana privoščijo le Barcelona, Real Madrid in Manchester City. "Ni naprodaj," je še pristavil Redknapp.

Gareth Bale je zabil oba gola za Tottenham Hotspur na gostovanju pri Norwichu Cityju in Spurse na vsega sedem točk približal vrhu Premier League. Varovanci Harryja Redknappa imajo v žepu še vedno eno zaostalo tekmo, poleg Manchestra Uniteda pa so v letošnji sezoni postali presenetljivi prvi zasledovalci serijskih zapravljivcev Manchestra Cityja. Redknappova trma pred sezono se je več kot samo obrestovala, saj je Spursom uspelo zadržati tako Bala kot Luko Modrića, zdaj pa med januarskim prestopnim rokom pogledujejo proti novemu zvezniškemu imenu, ki bi jih morda celo odločilno približal vrhu. A v torek je bilo vse v znamenju nekega hitrega Valižana.

"Samo Barcelona, Manchester City ali Real Madrid bi ga lahko plačala," je o prvem igralcu tekme na Carrow Roadu razpredal njegov trener Redknapp. "Oni so edini, ki si lahko privoščijo plačati prestop in mu ponuditi takšno plačo, toda on ni naprodaj. Predsednik je rekel, da ni naprodaj. Če ga prodamo, potem je z nami konec, kajne? Če hočeš kam priti, potem ne prodaš igralca, kot je on."

Ni skrivnost, da si je 22-letnega levičarja v letošnji sezoni že ogledovala Barcelona, ki išče dolgoročno zamenjavo za vedno starejšega Erica Abidala, tudi Bale pa je priznal, da bi ga v prihodnosti zanimal odhod na kontinent. V torek je navduševal v malce bolj osrednji vlogi, kjer je vzcvetel ob podpori Rafaela van der Vaarta in Emmanuela Adebayorja, njegov drugi zadetek pa je bil eden izmed golov sezone, ko je sprejel žogo na sredini igrišča in jo z neverjetnim sprintom popeljal vse do vratarja in mreže.

"Postavil sem njega (Bala, op. a.) in Rafo tja, raje kot da bi ga dal na levo krilo, ker ko vzame žogo in teče proti tebi skozi sredino, se pojavi na položajih med zvezno vrsto in obrambo, kjer ga je težko pokrivati. Ko najde te luknje, potem se proti njemu ne da igrati," je še pristavil Redknapp. Vam zveni znano? Podobno taktiko ubira tudi Josep Guardiola z Lionelom Messijem. Le kakšen (oz. kako hiter) bi bil napad Bale-Messi?!

Hart: "Čutimo pritisk"

Vratar Manchestra Cityja in angleška številka ena Joe Hart je priznal, da City po nepričakovanem remiju proti West Bromwichu, po katerem jih je na vrhu lestvice ujel Manchester United, že čuti pritisk bitke za naslov, a hkrati poudaril, da je s soigralcem pripravljen na boj do zadnje kaplje krvi.

"Seveda čutimo pritisk. Naslov si je potrebno prislužiti in to je težko delo," je za angleške medije dejal Hart. "Mi smo ekipa, ki jo bo potrebno premagati in v tem uživamo, toda ne bo vedno tako lahko, kot nam je uspelo prikazati v nekaj prejšnjih tekmah. Seveda smo razočarani, ker še enkrat nismo uspeli zmagati proti West Bromu, ampak oni so se postavili tako, da so igrali na točko in jo tudi dobili. Takšne tekme bi morali dobiti, a je nismo, zato gremo naprej."

Točka na Hawthornsu ima lahko tudi daljnosežne psihološke posledice, saj bi City naslednjo tekmo proti Sunderlandu lahko začel celo kot drugo moštvo Premier League, saj United že prej igra proti Blackburn Rovers. "Liga ni nastavljena tako, da bi jo osvojili mi. Vsi imajo svoje osebne male reči, ki jih skušajo storiti - če se ne potegujejo za naslov, se potegujejo za Evropo, če se ne borijo za Evropo, hočejo obstati nad mesti, ki pomenijo izpad. Vsak ima svoje cilje. Obstajajo vse vrste pritiska in mi ga čutimo," je še dodal Hart.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.