Šport > Nogomet
17 ogledov

Redknapp nič več na klopi Tottenhama

Harry Redknapp Žurnal24 main
Vodstvo angleškega Tottenhama je po slabih štirih letih razdrlo pogodbo s 65-letnim nogometnim trenerjem Harryjem Redknappom. Anglež je imel do konca pogodbe še dvanajst mesecev in naj bi bil razočaran, da mu v klubu niso ponudili triletnega podaljšanja.

"To je bila težka odločitev za upravo kluba in zame osebno. Harry je prevzel ekipo v težkih časih, v prvi sezoni pa jo je z dna povzdignil na sredino lestvice in do finala pokala FA. Že v sezoni 2009/10 je klub popeljal do tretjega mesta v Premier League in zgodovinskega prvega nastopa v ligi prvakov," je na klubski spletni strani med drugim zapisal predsednik Tottenhama Daniel Levy.

"V klubu sem preživel štiri prekrasna leta in žal mi je, da odhajam. Imeli smo obdobja, ko je naša igra vsem jemala sapo. Ponosen sem na svoje delo, zahvalil bi se vsem mojih varovancem, vodstvu in privržencem kluba," je med drugim dejal Redknapp, ki je bil eden najresnejših kandidatov za selektorja angleške reprezentance po odhodu Italijana Fabia Capella, a je nastalo vrzel nato zapolnil Roy Hodgson.

Moštvo s stadiona White Hart Lane je v minuli sezoni zasedlo četrto mesto v elitni angleški nogometni ligi, a kljub temu ne bo nastopilo v Ligi prvakov. Nastop mu je preprečil mestni tekmec Chelsea po zmagoslavju v Ligi prvakov nad nemškim Bayernom iz Münchna.

''Odločitev nikakor ne odvrača pozornosti od izjemnjega dela, ki ga je v času s klubom opravil Harry, in rad bi se mu zahvalil za njegove dosežke in prispevek,'' je dodal predsednik kluba Daniel Levy. Viri blizu ekipe so potrdili, da je Levy stremel k podpisu dvanajstmesečne pogodbe, medtem ko si je Redknapp obetal daljšega sodelovanja, s katerim bi lahko kariero sklenil v londonskem klubu.

Redknapp se je ekipi pridružil oktobra leta 2008, potem ko je ta odslovila Juanda Ramosa, ki je klub v prvih osmih tekmah sezone popeljal do samo dveh točk.