Šport > Nogomet
3054 ogledov

Redko videno: zaradi vzklikov navijačev aretirali 154 ljudi!

Nizozemski policisti pred tekmo Profimedia
Nizozemski nogometni klub AZ Alkmaar je obsodil antisemitsko vedenje nekaterih svojih navijačev na poti na tekmo prve nizozemske lige proti Ajaxu iz Amsterdama, zaradi česar so v soboto aretirali 154 ljudi.

Nizozemska policija je sporočila, da so navijači prepevali antisemitske pesmi v enem od vagonov podzemne železnice na poti v areno Johana Cruyffa v Amsterdamu.

Policija je še navedla, da so navijaško skupino večkrat pozvali, naj prenehajo z antisemitskimi vzkliki. Ko se to ni zgodilo, so ustavili vlak podzemne železnice.

Policisti, ki so spremljali navijače na vlaku, so aretirali 154 ljudi, nekatere so obtožili tudi vandalizma,  je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Predstavniki polfinalista evropske konferenčne lige iz Alkmaarja so v izjavi sporočili, da "zavračajo in obsojajo" incidente in da bodo sodelovali pri policijski preiskavi.

"Klub ne odobrava hujskaškega vedenja in diskriminacije v kakršni koli obliki in se odločno distancira od tistih, ki so za to krivi," so sporočili iz AZ.

Nizozemski judovski centralni svet je pozdravil aretacije in tvitnil, da je "zadovoljen z odločitvijo o posredovanju in zatiranju antisemitizma".

*Fotografija je simbolična

Komentarjev 4
  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 09:31 08.maj 2023.

    Izraelci so dva dni po katastrofalnem potresu v Turčiji in Siriji poslali nad porušena območja Sirskim civilistom "pomoč" v obliki raket in bomb... Kakšen je narod, ki to počne ?!.. Pa nisem zanikovalec holokavsta, daleč od tega..

  • Avatar Leon
    Leon 08:49 08.maj 2023.

    https://siol.net/sportal/nogomet/nizozemska-legenda-zaradi-nacisticnega-izpada-ze-zanje-posledice-video-513365

  • Avatar Leon
    Leon 08:48 08.maj 2023.

    Nizozemci so nacisti in sovražijo vse ! Tudi Balkance ,Rome ,Arabce .....Preberite kakšno knjigo kot je "Evropa na zatožni klopi – Kolaboracija" .... Istvan Deak .