Šport > Nogomet
21 ogledov

''Redne plače so največji uspeh kluba''

Zlatko Zahovič Nik Rovan
Maribor je v 36. kolu prve slovenske nogometne lige samo še formalno potrdil naslov državnih prvakov, ki so si ga zagotovili že pred kar nekaj časa. Sezona pa za aktualne državne prvake še ni končana, saj jih v sredo čaka še obračun sklepnega dejanja pokala Hervis. Ob tej priložnosti smo poklepetali s športnim direktorjem kluba Zlatkom Zahovičem.

Ekipa Maribora je bila v tej sezoni na zelenici resnično dominantna, saj so drugouvrščeno Olimpijo za seboj pustili za kar dvajset točk. Dobre predstave pa so plod odličnega vodenja kluba in preudarnega razpolaganja s sredstvi. Eden najzaslužnejših akterjev izven igrišča pa je naš nekdanji reprezentant Zlatko Zahovič. ''Fantastično. Normalno je, kadar delaš neke stvari in se lahko z zadovoljstvom ozreš na celotno sezono, je to zagotovo poplačilo za ves trud in delo,'' je občutke po osvojenem jubilejnem naslovu strnil športni direktor kluba.

Kljub uspehu pa nogometaši Maribora še niso pripravljeni na počitek, saj sezona še ni končana. V boj za drugo letošnjo lovoriko se bodo podali v sredo, 23. maja. Čeprav so naslov državnih prvakov slavili že po 31. kolu, pa se v klubu niso vdajali slavju, saj bodo z njim počakali še nekaj dni. ''Stvar za nas še ni zključena, kajti želimo dvojno lovoriko, tako da s slavjem bomo začeli 23. maja,'' je povedal Zahovič.

Strelec 35 golov v dresu slovenske reprezentance pa ni želel govoriti o morebitnih slabostih ekipe, saj se raje osredotoča na pozitivno. ''Kadar slaviš, poudarjaš kvalitete in ne slabosti,'' je jasno povedal 41-letnik.

Maribor je v zadnjh kolih prvenstva še naprej beležil dobre rezultate, kar je še en pokazatelj, da se ekipa še ni prepustila slavju. Za uspeh je zaslužen celoten kolektiv, na vprašanje, ali bi lahko predstave kakšnega igralca še posebej izpostavil, pa je Zahović povedal: ''To je zelo težko, ker skozi sezono so posamezni igralci oziroma ekipa v danih trenutkih odločali tekme, tako da je nemogoče izpostaviti nekoga, ampak samo ekipo.''

Vijoličasti pa se ponašajo tudi z izjemno čistim poslovanjem, saj kljub pomanjkanju sponzorskega denarja igralcem redno zagotavljajo plače in tako skrbijo za pozitiven kolektivni duh v ekipi. Zahovič se zaveda pomemnosti denarja sponzorjev, ki v športu lahko igrajo še kako vidno vlogo. ''Definitivno je to najbolj pomembno, zagotovo ga je premalo. Več bi lahko povedal poslovni direktor,'' je o sponzorskem denarju povedal Zahovič in dodal: ''Redno plačevanje je največji uspeh tega kluba, saj časi niso rožnati. S plačilom lahko ljudje potem načrtujejo svojo prihodnost, zato je finančni del zelo pomemben.''

Nekaj besed pa je namenil tudi svojim pričakovanjem v prihodnji sezoni. ''Če pogledamo realne cilje, je to šest tekem v Evropi, po športni plati pa si seveda želimo nekaj več. Želimo spet zaigrati v enem izmed evropskih tekmovanj tudi po septembru, ampak realni cilji ostajajo šest tekem v Evropi,'' je zaključil nekdanji nogometaš Porta, Benfice, Olympiacosa, Valencie, Vitorie in Partizana, ki je mesto športnega direktorja v Mariboru prevzel leta 2007. V sezoni 1990/1991 je kot posojeni igralec nastopal tudi za Proleter Zrenjanin.

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 16:00 22.maj 2012.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super igra manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.V bodoce pa prihaja se rokomet,kosarka, tenis, F1, in se mnogo sportov.