Šport > Nogomet
17 ogledov

Redsi bi raj, Forlan jim je pokazal pekel

1/16
Žurnal24 main
V finale Evropske lige, ki bo 12. maja v Hamburgu, sta napredovala Fulham in Atletico. Prvi je doma ugnal Hamburg z 2:1, drugemu pa je za napredovanje zadoščal poraz proti Liverpoolu (1:2).

Liverpool je celoten prvi polčas kazal, česa si je na Anfieldu želel: zmage in napredovanja. Za Rafo Beniteza najpomembnejša tekma v sezoni se je začela obetavno, saj je Izraelec Josi Benajun že v deseti sekundi tekme imel priložnost za zadetek, a je bil vratar David de Gea na mestu. Kasnejši napadi Liverpoola niso bili tako uspešni, velikokrat Redsi niso prišli do pravega strela. Sledil je gol Danca Daniel Aggerja, a ta je padel iz prepovedanega položaja, sodniki pa so ga upravičeno razveljavili. Rdečim je tik pred koncem prvega polčasa vendarle uspelo premagati vratarja De Gea in varovanci trenerja Beniteza so tako na odmor odšli z vodstvom 1:0.

 

V drugem polčasu sta obe ekipi igrali nekoliko bolj rezervirano, saj sta se zavedali, kakšen vložek je v igri. Liverpool ni brezglavo napadal, čakal je na svoje priložnosti, na koncu pa je bil Atletico konkretnejši, a disciplinirana četa Rafe Beniteza se ni dala in ostalo je pri izidu 1:0 za Redse, kar pa je gledalce na Anfieldu zadržalo še pol ure dlje: na sporedu so bili podaljški.

 

Na začetku prvega podaljška pa je znova udaril Liverpool – tokrat Benajun, ki je v 95. minuti tekme z lepim strelom premagal nemočnega vratarja De Gea. A Atletico je še pred koncem podaljška v igro vrnil Diego Forlan, ki je Atleticu priboril finale v Hamburgu.

 

Na drugi polfinalni tekmi je Fulham po zaostanku z 1:0 naredil preobrat in se z dvema goloma senzacionalno uvrstil v finale Evropske lige, ki bo 12. maja v Hamburgu. ''Krivca'' pa sta bila Zoltan Gera in Simon Davies, ki sta zasenčila pravi evrogol Mladena Petriča, ki pa HSV-ju ni zadoščal, da bi v finalu 12. maja nastopil pred domačimi gledalci.

 

Povratni polfinalni tekmi Evropske lige:

Fulham : Hamburger SV 2:1 /0:0/
Davies (69), Gera (76); Petrić (22)


Liverpool : Atletico Madrid 2:1* /0:1/
Aquilani (44), Benajun (95); Forlan (102)

*po podaljških

//v poševnicah je izid prve tekme

v krepkem tisku je moštvo, ki je napredovalo

** finale bo v Hamburgu, 12. maja

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.