Šport > Nogomet
14 ogledov

Redsi in Topničarji prvič na kolenih

Nogometaši Middlesbrougha so v 16. kolu vzeli mero doslej še neporaženemu Arsena Žurnal24 main
Po nogometaših Liverpoola, ki so v soboto izgubili z Readingom, je v nedeljo prvi poraz v sezoni doživel tudi Arsenal. Londončani so v 16. kolu Premier League klonili proti Middlesbroughu z 1:2.
 

Anglija, 16. kolo

Aston Villa : Portsmouth 1:3
Chelsea : Sunderland 2:0
Everton : Fulham 3:0
Manchester U. : Derby County 4:1
Newcastle : Birmingham 2:1
Reading
: Liverpool 3:1
Middlesbrough : Arsenal 2:1
Bolton : Wigan 4:1
Tottenham : Manchester C. 2:1
Blackburn : West Ham 0:1

Nogometaši Middlesbrougha so tekmo začeli silovito. Že v četrti minuti so prišli do enajstmetrovke, ko je Kolo Toure na nepravilen način v kazenskem prostoru zaustavil Jeremieja Aliadiereja. Z najstrožje kazni je bil natančen Stewart Downing . Tudi v nadaljevanju srečanja je bil Arsenal neprepoznaven, saj je do prve priložnosti prišel šele v 35. minuti, ko je z glavo nenatančno meril Emmanuel Adebayor. Po odmoru se je slaba igra Topničarjev nadaljevala, kar so v 73. minuti izkoristili gostitelji. Tuncay Sanli je z drugim zadetkom v sezoni odločil zmagovalca. Častni zadetek za goste je v četrti minuti sodnikovega podaljška dosegel Tomas Rosicky . Po srečanju je strateg domačih Gareth Southgate, ki pred tem ni uspel zmagati na 11 zaporednih tekmah v vseh tekmovanjih, žarel od sreče : "Dolgo je že od naše zadnje zmage in mislim, da smo proti Arsenalu pokazali nekaj dobrih potez. Še moramo napredovati." Na drugi strani je Arsene Wenger dejal: "Zaslužili so si zmago, mi danes nismo bili pravi, pozna se nam utrujenost po treh zaporednih gostovanjih."

Pascal Chimbonda iz Tottenhama se veseli zadetka s soigralcem Didierjem Zokorajem.© Reuters

 
Nogometaši Readinga so na Stadionu Madejski prišli v vodstvo v 17. minuti po sporno dosojeni enajstmetrovki, saj je Jamie Carragher zunaj kazenskega prostora zaustavil Ivarja Ingimarssona , sodnik pa je kljub temu pokazal na najstrožjo kazen. Natančen izvajalec je bil Stephen Hunt . Le dobrih deset minut kasneje je Liverpoolu upanje vlil Steven Gerrard, a sta nato v nadaljevanju za prvo zmago Readinga proti klubom iz velike četverice (poleg Liverpoola jo tvorijo še Arsenal, Manchester United in Chelsea) v zadnjih dveh sezonah zadela Kevin Doyle in James Harper . Slednji je zabil za 3:1 po izjemni individualni akciji. Varovanci Rafaela Beniteza tako na odločilno tekmo za uvrstitev v osmino finala Lige prvakov v Marseille potujejo s slabimi občutki.

Cristiano Ronaldo (desno) je z devetimi goli prvi strelec lige. © Action Images

 

Za razliko od Redsov Manchester United tokrat ni imel težav pred domačimi gledalci z Derby Countyjem . Na Old Traffordu je bilo 4:1. Srečanje si bodo navijači rdečih zapomnili po jubilejnem 100. zadetku Ryana Giggsa v Premier League. Za visoko zmago varovancev Alexa Fergusona sta v nadaljevanju zadela Carlos Tevez (2) in z devetimi goli prvi strelec lige Cristiano Ronaldo . Chelsea ni imel težav s Sunderlandom (2:0). Na Stamford Bridgeu je mrežo nasprotnika načel Andrej Ševčenko, ki je v 23. minuti zadel z glavo, končni izid je z enajstmetrovke postavil Frank Lampard. Omenimo še srečanje med Aston Villo in Portsmouthom (1:3). Gostje so z veliko zmago na Villa Parku ostali neporaženi že na deseti tekmi zapored in so najboljše gostujoče moštvo v ligi.

Na lestvici ima Arsenal ob tekmi manj 37 točk, sledita Manchester United (36) in Chelsea (34). Z nekoliko večjim zaostankom na svojo priložnost čakajo Liverpool (ob tekmi manj), Portsmouth in Manchester City (ob tekmi manj) s po 30 točkami. Naslednje kolo prinaša derbija super-težke kategorije, saj se bodo med seboj udarili Arsenal in Chelsea ter Liverpool in Manchester United !
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.