Šport > Nogomet
1 ogledov

Redsi so se oddolžili Chelseaju

Hendersno Carroll Lusi Suarez Liverpool Reuters
Liverpool je v 37. kolu Premier League na Anfieldu s 4:1 razbil Chelsea in se na najlepši možni način maščeval za poraz v finalu pokala FA med vikendom.

Liverpool in Chelsea sta se v torek na Anfieldu pomerila še drugič v nekaj dneh. V finalu pokala FA so bili uspešnejši londonski modri, na srečanju 37. kola Premier League pa so bili boljši redsi, ki so se tako vsaj malo odkupili svojim zvestim navijačem.

Liverpoolčani so že na začetku srečanja nakazali, da se Chelseaju želijo oddolžiti za poraz v finalu pokala FA. Varovanci Kennyja Dalglisha so tako odlično odprli srečanje in premoč kronali v 19. minuti, ko je Luis Suarez na desni strani premešal obrambo finalista Lige prvakov, nato pa v na robu petmeterskega prostora zvito podal tik pred vrata, kjer je nesrečno posredoval Michael Essien in zatresel lastno mrežo. Anfield je v drugo eksplodiral le šest minut kasneje, ko je bil natančen Jordan Henderson, še tri minute kasneje pa je "blitzkrieg" Liverpoola dokončal branilec Daniel Agger. Tik pred odhodom na odmor bi redsi lahko zadeli še enkrat, a je Stewart Downing iz enajstmetrovke zadel le vratnico in poskrbel še za sedmo zapravljeno enajstmetrovko Liverpoola v letošnji sezoni.

Drugi polčas so boljše začeli gostje, ki so prek Ramiresa v 50. minuti znižali na 1:3. Vsakršno upanje Chelseaja na morebiten preobrat pa je v 61. minuti s prvim zadetkom v dresu Liverpoola razblinil mladi Jonjo Shelvey, ki je tudi postavil končni izid.

Angleško prvenstvo, 37. kolo:

Liverpool : Chelsea 4:1 (3:0)
Essien (19/ag), Henderson (25), Agger (28), Shelvey (61); Ramires (50)
Downing (Liverpool) je v 45. minuti zapravil enajstmetrovko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.