Šport > Nogomet
0 ogledov

Redsi zradirali Real

Torres je velik oboževalec moštvenega kolega Gerrarda. "Je najboljši vezist na s Žurnal24 main
Znani so prvi četrtfinalisti nogometne Lige prvakov. Med osem najboljših moštev Evrope sta se uvrstili dve angleški ekipi Liverpool in Chelsea, španski Villareal in nemški Bayern.
 

Liga prvakov, osmina finala, povratne tekme

Liverpool : Real M. 4:0 (2:0) (1:0)
Juventus : Chelsea 2:2 (1:1) (0:1)
Panathinaikos : Villarreal 1:2 (0:0) (1:1)
Bayern
: Sporting 7:1 (4:1) (5:0)
() izidi prvih tekem

Liverpool , ki je prvo srečanje osmine finala Lige prvakov v Madridu proti Realu dobil z 1:0, je tekmo na Anfieldu začel silovito. Varovance trenerja Španca Rafela Beniteza je v vodstvo v 16. minuti popeljal še en Španec Fernando Torres , a potem, ko je v kazenskem prostoru Reala v boju s Pepejem slednjega potegnil za majico. V 28. minuti je kapetan Liverpoola Steven Gerrard gostitelje po natančno izvedeni, a sporni enajstmetrovki, ki naj bi jo po igri z roko zakrivil Gabriel Heinze , popeljal v vodstvo z dvema zadetkoma prednosti. Takoj po prihodu iz slačilnic je sledil nov šok za kraljevi klub, v glavni vlogi pa spet Gerrard, ki je predložek Ryana Babbela z leve strani v kazenski prostor pretvoril v gol. Andrea Dossena , ki je zamenjal dvakratnega strelca Gerrarda, je v 88. minuti še četrtič premagal Ikerja Cassilasa in postavil končni izid 4:0.

Povratnik po poškodbi Michel Essien in Didier Drogba sta bila junaka Chelseaja v Torinu. © Reuters

 
V Torinu sta v drugem obračunu "velikih" v zanimivem prvem polčasu padla dva zadetka, po eden na vsaki strani. Juventus je v vodstvo v 19. minuti popeljal Vincenzo Iaquinta , ki je izkoristil lepo podajo Trezegueta, branilci Chelseaja so zamudili s postavljanjem "ofsajd-zanke" in vratar Petr Čech je moral po žogo v svojo mrežo. Gledalce na Olimpijskem stadionu v Torinu je v sodnikovem podaljšku prvega dela utišal povratnik po poškodbi Michael Essien . Frank Lampard se je z velike oddaljenosti odločil za strel, žoga se je odbila od prečke pred vrata Juventusa, Essien pa je bil spretnejši od vratarja Gianluigija Buffona in jo je z enega metra porinil v mrežo. Stari dami, ki je od 70. minute igrala z igralcem manj, izključen je bil Giorgio Chiellini , je novo upanje na četrtfinale posvetilo v 74. minuti. Čecha je z bele točke ugnal Alessandro Del Piero . Chelsea , ki je na prvi tekmi zmagal z 1:0, je dokončno v četrtfinale po prodoru Michaela Ballacka in njegovi podaji z desne strani, popeljal Didier Drogba , ki je žogo rutinirano z desetih metrov poslal v mrežo.

Bayern
, ki je na prvem srečanju na Portugalskem Sporting iz Lizbone ugnal s kar 5:0, je kanonado zadetkov nadaljeval tudi v Münchnu, kjer je že v prvem polčasu padlo prav toliko zadetkov. Nemci so na koncu zmagali s 7:1. Na dvoboju med Panathinaikosom in Villarrealom so se igralci razživeli šele v drugem polčasu. Moštvi sta se v Španiji razšli z neodločenim izidom 1:1. V 48. minuti je "rumeno podmornico" v vodstvo popeljal Ariela Ibagaza, toda Grki se niso predali. Na veliko navdušenje vročekrvnih domačih navijačev je po podaji Giorgosa Karagounisa s kota s strelom z glavo izenačil Vangelis Mantzipos le osem minut zatem. Vendar je upanje domačih na morebitne podaljške razblinil Joseba Llorente z zadetkom v 70. minuti, ta gol pa je Špancem tudi prinesel uvrstitev med najboljših osem v Evropi.

V sredo bodo na sporedu še preostali dvoboji osmine finala: Porto bo gostil Atletico Madrid (prva tekma se je končala z neodločenim izidom 2:2), Barcelona Olympique iz Lyona (1:1), Roma bo skušala nadoknaditi minimalno prednost Arsenala (0:1), Manchester United pa bo gostil Inter , prva tekma se je končala brez golov.

Liga prvakov, osmina finala, povratne tekme:

Liverpool : Real Madrid 4:0 (2:0)
Torres (16), Gerrard (28/11-m, 47), Dossena (88);

Juventus : Chelsea 2:2 (1:1)
Iaquinta (19), Del Piero (74/11-m); Essien (459, Drogba (83);
RK: Chiellinii (70/Juventus)

Panathinaikos : Villarreal 1:2 (0:0)
Mantzios (55); Ibagaza (49), Llorente (70);

Bayern : Sporting 7:1 (4:1)
Podolski (8, 34,) Polga (39/ag), Schweinsteiger (43), van Bommel (73), Klose (82/11-m), Müller (89); Moutinho (42).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.