Šport > Nogomet
30 ogledov

Reina razočaran: "Zaslužil sem si več od L'Poola"

pepe reina EPA
Španski vratar Pepe Reina se je v odprtem pismu poslovil od navijačev Liverpoola in svoj matični klub, ki ga je za leto dni posodil Napoliju, obtožil zahrbtnosti.

Odhod španskega reprezentanta Pepeja Reine k Napoliju je dvignil prenekatero obrv v nogometnem svetu, 30-letni nekdanji član Barcelone in Villarreala pa je v odprtem pismu navijačem Liverpoola sporočil, da je razočaran zaradi načina, na katerega zapušča Anfield.

Reina je zapisal, da si je "zaslužil več" od kluba, ki mu je zvest vse od leta 2005. Trener Brendan Rodgers je že pred Špančevim odhodom za 9,5 milijona evrov pripeljal Sunderlandovega belgijskega čuvaja mreže Simona Mignoleta, čeprav je severnoirski trener zatrdil, da je to storil le zato, ker je bil Reina blizu povratka v Barcelono.

Niso ga obvestili

Načrti Kataloncev so se spremenili, ko je prvi vratar in Reinin reprezentančni kolega Víctor Valdés napovedal, da bo v klubu ostal do izteka svoje pogodbe leta 2014. Madridčan Reina, ki je v pismu dejal, da mu je osem let pri Liverpoolu dalo "nekaj najboljših izkušenj v življenju", je razkril, da odločitev o odhodu ni bila njegova.

"Normalno je, da sem razočaran, potem ko so se vodilni pri Liverpoolu odločili, da me posodijo Napoliju, brez da bi me prej obvestili," je na svoji spletni strani (www.pepereina25.com) zapisal španski vratar. "Mislil sem, da si zaslužuim več od tega, čeprav razumem, da se morajo v nogometu sprejemati težke odločitve."

Lahko bi se vrnil domov

"Veliko se je govorilo o tem, da sem klub obvestil, da naj mi povedo, če pride ponudba Barcelone, in da bi si želel, da jo pogledajo. Ampak s klubom sem prav tako govoril o možnosti podaljšanja pogodbe, če do ponudbe ne bi prišlo. Trenerju sem povedal, da si želim igrati za Liverpool, in da bi bila Barcelona zame možnost le, če bi se ta priložnost res ponudila, kot je bilo moč razbrati iz govoric. To bi bila namreč priložnost zame, da se vrnem domov. Ko ponudba ni prišla, sem bil pripravljen na to, da bi se boril za svoje mesto − zato sem bil presenečen, da se je Liverpool odločil, da je v njegovem interesu moja selitev v Napoli."

Reina je še dodal, da ima Liverpool še vedno rad, verjame pa tudi, da so Reds na pravi poti, da si po dolgem času spet zagotovijo mesto med prvimi štirimi ekipami Premier League in se vrnejo v Ligo prvakov.

Lahko so spet tam, kamor spadajo

"Liverpoolovi navijači in igralci si zaslužijo najboljše čase, tako zelo pa bi me osrečilo, če bi Liverpool spet videl tam, kamor spada − da se bori za trofeje in spet pride med prve štiri. Tam se je klub nahajal, ko sem prvič prišel, čeprav pa odhajam v drug klub z novimi lastniki, novim trenerjem, novimi igralci in novimi izzivi pa resno verjamem, da lahko Liverpol spet doseže to raven."

Liverpool se na obtožbe svojega varovanca še ni odzval.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.