Šport > Nogomet
29 ogledov

Rekorder Rooney nagovoril soigralce

wayne rooney EPA
Rekorder po številu doseženih golov v dresu angleške reprezentance je po koncu tekme s Švico nagovoril soigralce in selektorja Roya Hodgsona.

Angleška reprezentanca je na kvalifikacijski tekmi premagala Švico (2:0) in neposrednemu tekmecu Slovenije za nastop na Euru 2016 preprečila, da bi si predčasno zagotovil vstopnico v Francijo.

Med strelce na stadionu Wembley se je vpisal tudi Wayne Rooney, ki je dosegel 50. zadetek v reprezentančnem dresu in tako za enega izboljšal dosežek legendarnega Sira Bobbyja Charltona.

Rooney je bil ob prihodu v garderobo deležen aplavza celotne ekipe, selektor pa mu je izročil dres s številko 50. ''Govor, govor,'' je za nogometašem zavpil Roy Hodgson.

''Rad bi se zahvalil vsem, trenerjem, igralcem in osebju. To je velik trenutek zame in za mojo družino. Upam, da jih bo še veliko. Tu so mladi fantje, kot sta Harry (Kane, op. a.) in Raheem (Sterling, op. a.), ki bi se mi lahko približali oziroma v prihodnosti tudi prehiteli. Hvaležen sem vam, res mi veliko pomeni. Hvala,'' je povedal Rooney.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.