Šport > Nogomet
2 ogledov

Rekordni Casillas zajokal na novinarski

Xavi Casillas Zubizarreta nagrada Uefe odigrali 100 tekem za reprezentanco Las R EPA
Kapetan španske nogometne reprezentance Iker Casillas bo na sobotni prijateljski tekmi proti Angliji na Wembleyju odigral 126. tekmo za državno izbrano vrsto in se na vrhu večne lestvice izenačil z legendarnim vratarjem Andonijem Zubizarreto. "Ko je vse izgubljeno, te Iker reši," je o svojem soigralcu in prijatelju povedal Xavi Hernández. Casillasa so na novinarski konferenci presenetili s filmom njegovih najlepših trenutkov v izbrani vrsti, ki ga je tako ganil, da je zajokal.

"Ne vem, kaj bi še rekel drugega, kot da bi se rad zahvalil svojim soigralcem, selektorju, zvezi in medijem," je po ogledu videa dejal ganjeni Iker Casillas. Vratar Reala Madrida bo na sobotni prijateljski tekmi proti Angliji izenačil rekord nekdanjega vratarja Barcelone in zdajšnjega športnega direktorja katalonskega kluba Andonija Zubizarrete, ki je dres z državnim grbom oblekel 126-krat.

"Nočem govoriti o stvareh, dokler se niso izpolnile. Vem, da bo trenutek rekorda prišel in ko gledam nazaj, vidim prehojeno pot, naslove in tudi dni, ko nam je bilo težko. Spomnim se tudi soigralcev, kot so Luis Enrique, (Josep) Guardiola, Abelardo, Raúl, Míchel Salgado ali Fernando Morientes. Danes jih ni več, razen Raúla, ki še naprej igra zelo dobro, ampak oni so bili za vzor. Sam imam še vedno enako željo po igranju. Menim, da smo v zadnjih treh letih dosegli veliko lepega za državo," je še povedal Casillas.

Poleg njega sta na novinarski konferenci v Londonu sodelovala še selektor Vicente del Bosque in vezist Xavi Hernández. Eden izmed kapetanov Barcelone in velik Casillasov prijatelj je zapel hvalnico svojemu klubskemu rivalu: "Glede na to, da on igra v Madridu, jaz pa pri Barçi, sva delila lepe in manj lepe trenutke. Poznava se že od 15. leta. Ne bom odkril nič novega za nogomet, če povem, da nas je Iker velikokrat rešil pred porazom. Tudi pri streljanju enajstmetrovk. Ima to srečno zvezdo izbrancev. Ko se že vse zdi izgubljeno, pride on in te reši. Videti je, kot da ima en kredit več, eno življenje več."

Capello: "Barça je v špansko reprezentanco prinesla zmagoviti stil"

Angleški selektor in nekdanji trener Reala Fabio Capello si pred obračunom na Wembleyju ne dela utvar. Otoškim medijem je že v dneh pred tekmo razkrival boleča dejstva, da je njegova reprezentanca v primerjavi z evropskimi in svetovnimi prvaki daleč od kakovosti, ki bi bila potrebna za morebiten napad na Euru 2012. Španci naj bi igrali s svojo "drugo ekipo", a kaj, ko za to "drugo ekipo" igrajo David Silva, Juan Mata, Fernando Llorente in ostali igralci, kakršnih Capello nima niti v svoji najmočnejši postavi.

"Tako Barcelona kot Madrid sta bila zelo pomembna za španski nogomet. Barçina igra kratkih podaj je bila vedno zmagoviti stil, stil njihove šole," je na novinarski konferenci govoril Capello. "To bo težka tekma, ker so zelo dobri. Proti Španiji moraš igrati hitro in z veliko samozavesti." Capello je še izdal, da kapetan John Terry ne bo začel tekme, saj je policijska preiskava o domnevnih rasističnih žaljivkah, ki naj bi jih Terry na ligaški tekmi namenil branilcu Queens Park Rangers Antonu Ferdinandu, še vedno v teku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.