Šport > Nogomet
26 ogledov

Rekordni Falcao znova junak Porta

1/21
Žurnal24 main
Nogometaši Porta so novi prvaki Evropske lige. Z zmago z 1:0 nad Brago so krono prevzeli z glav lanskih zmagovalcev nogometašev Atletica iz Madrida. Odločil je Kolumbijec Radamel Falcao.

Tekma se je glede na velik vložek finalne tekme začela kar podjetno, prvo priložnost pa je v četrti minuti zabeležila Braga. Custodio je pred kazenskim prostorom Porta dobil žogo in sprožil, toda nekaj metrov mimo vrat Heltona. Tudi nogometašem z drugega največjega portugalskega mesta pa ni bilo treba dolgo čakati na svojo prvo priložnost: Hulk je osmešil obrambo Brage in prišel do strela z desne strani v kazenskem prostoru, žoga pa je zletela kakšen meter mimo desne vratnice Arturja. Če so bile uvodne minute tekme zanimive, pa vse do konca prvega polčasa ni bilo več pravih priložnosti, zato pa je zadnjo v 44. minuti tekme izkoristil Radamel Falcao, ki je izjemno natančno podajo Freddyja Guarina z glavo pretvoril v vodstvo z 1:0. S 17. zadetkom je Falcao še izboljšal svoj rekord zadetkov v eni sezoni v Evropski ligi. Hkrati pa je postal prvi kolumbijski nogometaš, ki je zabil v kakršnemkoli finalu evropskih tekmovanj.

V drugem polčasu je Braga zaigrala veliko podjetneje: svojo najlepšo priložnost za zadetek je izpustila iz rok v 46. minuti tekme, ko je iz oči v oči z vratarjem Heltonom zgrešil Mossoró. Do konca tekme varovancem Domingosa ni uspelo priti do nobenega nevarnejšega strela proti vratom Heltona, ki se je tako po zadnjem sodnikovem žvižgu skupaj s soigralci razveselil naslova prvaka Evropske lige.

Evropska liga, finale, Dublin:

FC Porto : Sporting Braga 1:0 (1:0)
Falcao (44)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.