Šport > Nogomet
19 ogledov

Rekordni Iker: Ta debata me že utruja

Casillas Espanyol Real Madrid Copa del Rey španski pokal EPA
Iker Casillas je dobil ovacije po tekmi v Barceloni, kjer je proti Espanyolu na pokalnem obračunu svoj čas nepremagljivosti raztegnil že na 592 minut.

Prejšnja najboljša znamka je bila 520 minut, ko je Iker Casillas, zanimivo, branil veliko bolj redno kot v letošnji sezoni za Real Madrid, kjer trener Carlo Ancelotti kljub veliko boljšim številkam od Diega Lópeza trmasto vztraja pri rotiranju obeh čuvajev mreže.

López še naprej brani na vseh ligaških tekmah, medtem ko Casillas dobiva priložnost v Ligi prvakov in pokalu. In tam svoje delo opravlja zelo dobro – obranil je namreč kar 92 odstotkov strelov na zadnjih 16 tekmah, igrišče pa je po torkovi zmagi nad Espanyolom (1:0) zapustil ob skandiranju njegovega imena. 

V slogu Johannesburga

"Zelo sem srečen, res. Na te reči (statistiko, op. a.) nisem zelo pozoren, toda to navdušuje. Uživam vsakič, kadar igram," je dejal po tekmi, na kateri bi skoraj ostal brez rekordnega dosežka, ko je v 17. minuti tekme oziroma 519. njegovega niza izjemno priložnost zapravil Pizzi, ustavil pa ga je še eden v nizu "čudežev" madridskega vratarja, zaradi katerih je tudi dobil vzdevek Sveti Iker.

Ko je v zaključku tekme proti njemu stekel še John Córdoba, ga je Casillasu v neposrednem dvoboju prav tako uspelo ustaviti, domači strateg Javier Aguirre pa je njegovo posredovanje primerjal s tistim, ki je Španiji proti Nizozemski prinesel naslov svetovnih prvakov leta 2010. Takratni osmoljenec je bil Arjen Robben

Ancelotti: Prvi vratar toliko kot López

"Srečen sem, ker dobro igram. Po poškodbi se vračaš in počasi prihajaš v formo. Zdaj se počutim dobro. Ta tema (prvega vratarja, op. a.) zdaj utruja že mene. V Madridu sem zelo srečen in jasno je, da se tukaj vidim tudi naslednjo sezono. Igrati tu je privilegij. Upam, da bo moj niz še trajal, ker je dejstvo, da ne dobimo gola, sinonim za zmage, glede na to, kakšen napad imamo," je še povedal Casillas, medtem ko se Ancelotti ni vdal evforiji:

"Casillas igra zelo dobro. Prvi vratar pa je toliko, kolikor je prvi vratar Diego López. Treba mu je čestitati. Zasluži si rekord. Zelo pomaga ekipi in uspela mu je res izjemna parada. Na vseh tekmah je bil dober. Zdaj praktično oba vratarja igrata enako število tekem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.