Šport > Nogomet
79 ogledov

Rekordni nakup Arsenala, posel madridskih rivalov

Alexandre Lacazette EPA
Pri nakupih pregovorno previdni Arsene Wenger je tokrat odvezal mošnjiček.

Novi član londonskega Arsenala je francoski napadalec Alexandre Lacazette, ki je k topničarjem prestopil iz Lyona. Lacazette je v zadnjih treh sezonah zabil kar 76 ligaških golov za Lyon, Arsenal pa je zanj moral plačati 53 milijonov evrov. V to vsoto niso vključeni še nekateri bonusi, ki bi lahko ceno dvignili do 60 milijonov.

Lacazette, ki je za francosko reprezentanco zbral 11 nastopov, je bil drugi najboljši strelec prve francoske lige v minuli sezoni z 28 goli. Boljši od Lacazetteja je bil le Edinson Cavani, ki je za Paris St-Germain dosegel 35 zadetkov.

Gre za rekordni prestop za najuspešnejši angleški klub v FA pokalu, v zadnjih štirih letih je Arsenal osvojil tri naslove v najstarejšem nogometnem tekmovanju na svetu. Doslej je bil najdražji prestop Mesuta Özila iz madridskega Reala. To je druga okrepitev topničarjev, že prej se jim je iz Schalkeja pridružil reprezentant Bosne in Hercegovine Sead Kolašinac.

Prestop med velikima rivaloma

Francoski branilec Theo Hernandez je zamenjal sredino. Prvič po letu 2000 se je zgodilo, da sta v prestopu sodelovala mestna tekmeca iz Madrida. Devetnajstletnik je podpisal šestletno pogodbo z Realom, potem ko so se galaktiki dogovorili o prestopu z Atleticom ter bodo po poročanju medijev plačali 30 milijonov evrov odškodnine.

Hernandez v minuli sezoni ni igral z Janom Oblakom in njegovimi kolegi v Atletico ter tako ni dobil priložnosti, da bi zaigral v prvem moštvu rdeče-belih, ampak je bil na posodi v klubu iz Vitorie-Gasteiza Alavesu. Hernandezov oče Jean-Francois je bil nogometni igralec, ki je kot branilec igral za Atletico, nogometaš v Atleticu pa je tudi njegov starejši brat Lucas.

Zadnji igralec, ki je prečkal visoki zid med Atleticom in Realom, je bil leta 2000 Santiago Solari. Hernandez bo v belem baletu zamenjal Portugalca Fabia Coentraa, ki bo naslednjo sezono zaigral v domovini.

Pepe v Bešiktašu, Coentrao pri Sportingu

Coentrao, sicer nekdanji član Benfice, bo kot posojen igralec zaigral za  lizbonski Sporting. Madridčani so se prav tako dogovorili s turškim Bešiktašem o prestopu Pepeja. Štiriintridesetletni portugalski reprezentančni branilec je s Turki podpisal dveletno pogodbo.

V Istanbul, kjer je pred podpisom pogodbe opravil zdravniški pregled, se je pripeljal z zasebnim letalom, na letališču pa ga je pričakalo več sto navijačev. Plača Pepeja bo na sezono znašala 9,5 milijona evrov, vključno z bonusi.

Rekord tudi pri novem premierligašu

Novi član elitne premier league Huddersfield pa se je okrepil z 22-letnim napadalcem Stevom Mouniejem. Za 22-letnega Beninčana s francoskim državljanstvom, s katerim so podpisali štiriletno pogodbo, je Huddersfield njegovemu dosedanjemu francoskemu klubu Montpellierju po medijskih poročilih izplačal odškodnino v višini 11,5 milijona funtov, kar je nepotrjeni klubski rekord. Mounie je v minuli sezoni francoskega prvenstva ligue 1 zabil 14 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.