Šport > Nogomet
27 ogledov

Rekordni Nova zasenčil ostale

Žurnal24 main
Pretekli konec tedna je med slovenskimi legionarji v največji meri nase znova opozoril Milivoje Novaković, pomembna zmaga za Samirja Handanovića, Andraž Kirm na Poljskem postal prvak.

Nemčija
Tedenski pregled bomo tokrat začeli v Nemčiji, kjer so odigrali še zadnje kolo letošnje Bundeslige. Naslov je romal v roke Borussie Dortmund, nas pa bolj zanima, kako se je odrezal Köln. Kozlički so sezono končali na desetem mestu lestvice, potem ko so v zadnjem kolu z 2:1 ugnali Schalke. Milivoje Novaković (igral je do 79. minute) je prispeval prvi zadetek in sezono zaključil s 17. zadetki. To je hkrati njegov osebni rekord v Bundesligi, v sezoni 2008/09 je zabil 16. zadetkov. S tem je postal tretji najboljši strelec Bundeslige, kar je spoštovanja vreden dosežek. Obenem pa je Nova s 17. zadetki na slovenski interni lestvici najboljših strelcev za en zadetek prehitel Tima Matavža. Pri zmagi Kölna je imel prste vmes tudi Mišo Brečko (odigral celotno srečanje), ki je v 25. minuti prispeval sijajno podajo za zadetek reprezentančnega kolega.

Zlatko Dedić je z Bochumom zelo blizu vrnitve v Bundesligo. V zadnjem kolu druge nemške lige so s 3:1 ugnali Duisburg in se uvrstili v dodatne kvalifikacije, kjer jih čaka Borussia Mönchengladbach. Reprezentančni napadalec je tokrat srečanje spremljal s klopi. Na drugi strani pa je Goran Šukalo odigral celotno srečanje za Duisburg, a poraza svoje ekipe ni mogel preprečiti.

Italija
Pregled nadaljujemo v Italiji, kjer igra največ slovenskih legionarjev. Samir Handanović je z Udinesejem tik pred uvrstitvijo v Ligo prvakov. Videmčani so v nedeljo gostovali pri Chievu in slavili z 2:0. Sarma je ohranil mrežo nedotaknjeno, še posebej se je izkazal v 63. minuti, ko je z obrambo na golovi črti preprečil zadetek Gelsonu Fernandesu. Pri Chievu sta v prvi postavi začela Boštjan Cesar in Bojan Jokič, prvi je odigral celotno srečanje, drugi pa je igral do 61. minute.

Znova se je izkazal tudi Josip Iličić. Kranjski virtuoz je prispeval podajo (že sedmo v letošnji sezoni) za prvi gol Palerma, ki je na gostovanju pri Sampdorii (izpadal je iz Serie A) slavil z 2:1. Za rožnate je od 60. minute igral tudi Armin Bačinović in si prislužil opozorilo rumene barve, medtem ko sta Siniša Andeljković in Jasmin Kurtić srečanje spremljala s tribune.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Enej Jelenič tokrat ni dobil priložnosti za dokazovanje, njegova Genoa je v gosteh klonila proti Laziu (2:4). Niti na klopi pa ni bilo Reneja Krhina (Bologna).

Vid Belec je v Serie B celotno srečanje branil mrežo Crotoneja in z 0:1 klonil na gostovanju pri Cittadelli. Jasmin Handanović je le s klopi spremljal zmago svojega Empolija z 1:0 proti Portosummagu. Torino Dejana Lazarovića (zaradi poškodbe ni bil v kombinacijah za nastop) je z 2:0 ugnal Triestino.

Anglija
Robert Koren je že končal sezono. S Hullom je v prvi angleški ligi osvojil 11. mesto. Harisa Vučkića pa znova ni bilo v ekipi Newcastla, ki je remiziral pri Chelseaju (2:2).

Nizozemska
Tim Matavž se je z Groningenom v zadnjem kolu rednega dela nizozemske lige na domačem igrišču s PSV razšel brez zadetkov. Nekdanji igralec HiT Gorice je igral od 67. minute in si prislužil rumeni karton. Vezist Aleksander Radosavljević je odigral celotno srečanje za ADO Den Haag, ki je z 0:3 klonil proti Heraclesu. Sklonjenih glav je igrišče zapustil tudi Dalibor Stevanović (odigral celotno srečanje), z Vitessejem je klonil proti Excelsiorju (1:2).

Francija
Auxerre Valterja Birse si bo očitno le priigral obstanek v Ligue 1. V zadnjem kolu je klub slovenskega reprezentanta remiziral na gostovanju pri Valenciennesu (1:1), Birsa je igral do 77. minute, ko je bil izid še 0:0.

Belgija
Zlatan Ljubijankić, Marko Šuler
in Matija Škarabot so že ostali brez vseh možnosti za preboj v Evropsko ligo. V soboto je Gent v belgijski ligi za prvaka pred domačimi gledalci klonili proti vodilnemu Genku (2:3), kar pomeni, da ne more več priti na četrto mesto, ki vodi v Evropsko ligo. Ljubijankić je igral v prvem polčasu, Šuler je bil na igrišču od prve do zadnje minute, Škarabot pa ni dobil priložnosti za dokazovanje.

Omenimo še
Andraž Kirm
se je na Poljskem že tri kola pred koncem veselil naslova prvakov. Njegova Wisla je v nedeljo z 1:0 premagala mestnega tekmeca Krakov in si pred drugouvrščenim Slaskom nabrala neulovljivih deset točk prednosti. Kirm je igral do 88. minute. Matej Mavrič je s Kapfenbergerjem izgubil z 0:1 proti Wiener Neustadtu, kjer v vratih ni bilo Saša Fornezzija. V Rusiji je Nejc Pečnik (igral do 65. minute) s Krilja Sovjetov prav tako z 0:1 izgubil proti Spartaku iz Moskve. Za moskovsko Lokomotivo pa tudi tokrat ni zaigral Branko Ilić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.