Šport > Nogomet
11 ogledov

Remi Chelseaja, zmaga Manchestra

Andrej Aršavin je v torek utišal Anfield. Žurnal24 main
Chelsea in Everton sta odigrala srečanje brez golov. V derbiju 33. kola angleške lige so se nogometaši Liverpoola in Arsenala po spektakularni tekmi razšli brez zmagovalcev (4:4).
 

Preberite še ...

32. kolo

Sredino srečanje med Chelseajam in Evertonom se je končalo brez zadetkov, zato pa je bilo bolj zanimivo v Manchestru, kjer so vragi zmagali z zadetkoma Rooneyja in Carricka. Izredno zanimivo torkovo srečanje na Anfieldu so bolje začeli nogometaši Liverpoola, a je njihove napade uspešno zaustavljal Lukasz Fabianski. Kazen za neučinkovitost je prišla v 35. minuti, ko je po lepi podaji Cesca Fabregasa za vodstvo topničarjev poskrbel Andrej Aršavin. Varovanci Rafaela Beniteza so rezultat obrnili v pičlih sedmih minutah. Po izrednih podajah Dirka Kuyta sta zadela Fernando Torres in Yossi Benayoun. A ruski legionar Aršavin je z dvema zadetkoma v treh minutah topničarje znova popeljal v vodstvo. Le dve minuti kasneje je za novo izenačenje poskrbel Torres. Prava drama je šele sledila. V 90. minuti je s svojim četrtim zadetkom Aršavin Arsenal znova popeljal v vodstvo, a veselje je Londončanom z zadetkom v sodnikovem podaljšku preprečil Benayoun.

Tottenham
je še bolj zagrenil življenje navijačem Newcastla in pa trenerju kluba Alanu Shearerju. Ta tudi po tretji tekmi na čelu Newcastla ostaja brez zmage. Tokrat sta bila usodna Darren Bent in pa huda neučinkovitost v napadu. Londončani so na White Heart Lanu tako prišli do pomembne zmage v boju za mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja, v Newcastlu pa že vse bolj in bolj diši po drugi ligi. Trenutno namreč zasedajo predzadnje meste, od "rešitve" pa so oddaljeni štiri točke. Še slabše kaže West Bromu našega Roberta Korena. Ta ima na zadnjem mestu še pet točk manj in je bolj kot ne obsojen na drugo ligo. Tokrat je bil s 4:2 boljši Manchester City.  V dvoboju s sredine lestvice je Aston Villa remizirala z West Ham Unitedom. Gostitelji so po zaslugi Emila Heskeyja večji del tekme nadeljali novega trojčka točk, a je West Hamu točko v 85. minuti priboril Diego Tristan. Arsenal, Chelsea, Manchester United in Everton se bodo konec tedna borili za angleški pokal, zato bodo preostale tekme 33. kola odigrali prihodnji teden. Tako nas v torek čaka veliki derbi med Liverpoolom in Arsenalom.

Anglija, 33. kolo:

Aston Villa : West Ham 1:1
Heskey (11.); Tristan (85.)

Middlesbrough : Fulham 0:0

Portsmouth : Bolton 1:0
Kanu (78.)

Stoke City : Blackburn 1:0
Lawrence (75.)

Sunderland : Hull City 1:0
Cisse (45.)

Tottenham : Newcastle 1:0 (1:0)
Bent (24)

Manchester City : West Bromwich 4:2 (2:1)
Robinho (8), Onouha (21), Elano (56/11-m), Sturridge (94); Brunt (37, 54)

Liverpool : Arsenal 4:4 (0:1)
Torres (49, 72), Benayoun (56, 90); Aršavin (36, 67, 70, 90)

Chelsea : Everton 0:0 (0:0)

Zaostala tekma 27. kola:
Manchester United : Portsmouth 2:0
Rooney (9), Carrick (82)

Sreda, 13. maj:
Wigan - Manchester United
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.