Šport > Nogomet
17 ogledov

Remi Maribora v Kopru

Koper - Maribor, Milivoje Novaković Profimedias
V 28. kolu Prve lige Telekom Slovenije so gledalci v Domžalah in Kopru videli remi, v Krškem pa zmago gostov.

Mariborčani v prvenstvu še naprej ne poznajo spomladanskega poraza. Na Obali jim je točko zagotovil Milivoje Novaković z dvema zadetkoma. Mariborčani ostajajo trdno v vodstvu, Koprčani pa šesti.

Po petih minutah otipavanja moči se je začelo zares in v dobrih petih minutah, ki so sledile, so gledalci videli razburljivo dogajanje. Prvi so v šesti minuti zagrozili domači, dobro postavljeni Jasmin Handanović pa je zaustavil močan strel Danijela Pranjića z 20 metrov. V podobnem slogu je vrnil Blaž Vrhovec v osmi minuti, Marijan Antolović je žogo s težavo odbil.

Vratar Kopra je že čez minuto zaustavil strel Dina Hotića, ki je imel veliko priložnost. Slabo minuto pozneje pa je Aleksander Rajčevič v kazenskem prostoru podrl Sandija Križmana, sodnik pa je upravičeno pokazal na belo točko. Senijad Ibričić je v deseti minuti unovčil najstrožjo kazen.

Maribor, ki je tekmo sicer bolje začel, je znova zgrozil po strelu Dareta Vršiča z glavo v 20. minuti, šest minut pozneje pa so gostje vendarle zadeli, a je Novaković ob sprejemu žoge igral z roko, zaradi česar so zadetek razveljavili. V 29. minuti so imeli gostje po prekršku nad Luko Zahovićem na voljo prosti strel s 25 metrov. Novaković je dobro meril, toda Antolović je bil znova na mestu.

V 33. minuti so gosti po igranju z roko Tonija Datkovića zahtevali enajstmetrovko, a se sodnik zanjo ni odločil. V 35. minuti je imel Hotić novo veliko priložnost, a je iz dobrega položaja streljal čez vrata, malce zatem pa je zunanji del mreže zadel Zahović. Po gneči je v 44. minuti nevarno streljal še branilec Marko Šuler, tudi on pa je bil nenatančen.

Tudi nadaljevanje tekme se je začelo s prevlado gostov, a večjih priložnosti si v uvodu vendarle niso priigrali. V 56. minuti so imeli gosti prvo pravo priložnost v drugem delu, v dvoboju iz oči v oči je bil Antolović uspešnejši od Novakovića. Izkušeni napadalec gostov pa je prišel do nove priložnosti v 59. minuti. Nerazumljivo napako Datkovića in Antolovića, ki sta pri podaji v kazenski prostor obstala na mestu oziroma sta čakala en drugega, je razpoloženi Novaković rutinirano izkoristil. Že čez tri minute je isti nogometaš po lepi podaji Hotića znova premagal Antolovića za vodstvo gostov.

Domači so nevarno zapretili v 72. minuti. Matic Paljk je streljal z 18 metrov, odlično pa je posredoval Handanović. Pet minut pozneje je domači rezervist Darko Lukanović z glavo meril previsoko. Domači se še naprej niso predajali in po predložku Eda Kevina Kokorovića je z glavo izid na 2:2 v 80. minuti izenačil Križman.

V 83. minuti je v igro vstopil Marcos Tavares, ki je odigral 300. tekmo v prvi slovenski ligi. Ta je v 86. minuti dobro preigraval in podal do Mitje Vilerja, ta pa do Novakovića, slednji pa je nato z nekaj metrov zgrešil cilj. V 90. minuti je sledila nova velikanska priložnost za goste, po lepi povratni podaji z glavo Novakovića je Zahović iz idealnega položaja streljal v koprskega vratarja Antolovića.

Velenjčani pobegnili Krškemu

Krčani so po menjavi trenerja doživeli prvi poraz. Po zmagah proti Radomljam in Kopru ter točki z Mariborom so tokrat priznali premoč Velenjčanom, ki so do prednosti prišli v zadnjem delu prvega polčasa. Velenjčani, ki so Krško premagali sploh prvič v prvoligaških obračunih, so se tako tekmecem na lestvici oddaljili za pet točk in ostajajo sedmi.

Čeprav so uvodoma boljši vtis pustili Krčani, pa so po zaslugi boljše druge polovice polčasa ta del igre dobili Velenjčani. Po dokaj mirnih prvih 20 minutah so takrat še podjetnejši Krčani povedli, ko je Nikola Gatarić Mateja Radana premagal s strelom po tleh iz obrata malce znotraj kazenskega prostora.

Po zadetku pa se je igra vse bolj nagibala v korist gostov. Arafat Mensah je sicer v 32. minuti še malce zaposlil Radana s strelom z roba kazenskega prostora, v 37. in 41. minuti pa so knapi poskrbeli za preobrat.

Marko Zalokar, NK Krško | Avtor: Profimedias Profimedias

Najprej je po protinapadu in podaji Damjana Trifkovića zadel John Mary, ki je dobro stekel v globino in obšel vratarja ter s strelom v prazno mrežo dosegel svoj 13. zadetek v sezoni, štiri minute zatem pa je po novi Trifkovićevi podaji, takrat z leve strani, z glavo zadel od obrambe povsem pozabljeni Klemen Bolha. Še pred tem, v 32. minuti, je Mary zapravil še eno velenjsko priložnost, ko je za malo zgrešil cilj.

V drugem polčasu je bilo prvič malce bolj vroče v 58. minuti, ko je bil Trifković po Maryjevi podaji malce prekratek oziroma prepočasen pred vrati. Sledilo je novo obdobje brez priložnosti na eni in drugi strani, malce več želje so kazali Krčani, ki so si želeli izenačujoči zadetek, a tudi po zaslugi slabih podaj v kazenski prostor ostali brez njega. Prišli so do nekaj strelov (Roko Nakić, Filip Dangubić), ki pa so bili preslabi za spremembo izida.

Prva spomladanska točka za Radomlje

Radomljani so v sosedskem obračunu prišli do prve spomladanske točke. To so si priigrali, čeprav so bili večino tekme v podrejenem položaju, izenačujoči zadetek pa so dosegli z igralcem manj. S skupno desetimi točkami je Kalcer sicer še vedno trdno na zadnjem mestu, izbranci Simona Rožmana pa so Olimpiji ponudili priložnost, da se z morebitno nedeljsko zmago v Celju spet prebije na drugo mesto.

Domžalčani so prevladovali v prvem polčasu, a vse do zaključka polčasa niso bili nevarni za vrata Aljaža Ivačiča. Na voljo so imeli kar devet strelov iz kota, že v prvih 16 minutah kar šest, a do priložnosti niso prišli. Zato pa sta ob koncu nase opozorila Jan Repas in Ivan Firer. Prvi je v 40. minuti zadel vratnico s strelom z dobrih 20 metrov, drugi pa je iz približno sedmih metrov zgrešil cilj.

Radomljani, v vlogi gostitelja v domžalskem športnem parku, so bolj ali manj čakali na protinapade in pazili na krpanje lukenj v obrambi, a dvakrat tudi ogrozili Dejana Milića. V sedmi minuti je Luka Gajić meril malce previsoko, v 14. minuti pa je Josip Balić z volejem z dobrih desetih metrov žogo poslal mimo desne vratnice.

V uvodu drugega polčasa je prvi nase opozoril Repas, ko je malce z leve strani iz bližine prišel do strela, a je bil Ivačič dobro postavljen. Voda na domžalski mlin je še malce bolj stekla v 53. minuti, ko je bil zaradi grobega prekrška izključen Leo Ejup. Ta je z nogo v prsni predel zadel Repasa. Domžalčani, sicer popolni gospodarji drugega polčasa, so do vodilnega zadetka prišli v 69. minuti, ko je Firer unovčil najstrožjo kazen po igranju z roko.

Toda vodstvo ni dolgo zdržalo. Po napaki Gabra Dobrovoljca, njegovo žogo je namreč na levi strani prestregel Gajić, je slednji prodrl v kazenski prostor, sprožil, žoga pa se je na poti odbila še od Mihe Blažiča, rahlo spremenila smer in končala za Milićevim hrbtom.

Tokratni gostje so nato vse moči usmerili v napad, v 82. minuti je bil Blažič s strelom z glavo za malenkost premalo natančen, malce zatem pa je le zunanji del mreže zadel Veljko Batrović. V 87. minuti je izjemno priložnost Domžal zapravil Firer, ki je bil povsem sam pri strelu s slabih desetih metrov, toda veselje mu je malce pred golovo črto preprečil Gal Primc, ki je podstavil glavo in žogi spremenil smer.

Prva liga TS, 28. kolo:

Krško : Rudar  1:2 (1:2)
Gatarić 24.; Mary 37., Bolha 41.

Kalcer Radomlje : Domžale  1:1 (0:0)
Gajić 73.; Firer 69./11-m

Koper : Maribor  2:2 (1:0)
Ibričić 10./11-m, Križman 80.; Novaković 59., 62.

Nedelja:
Aluminij - Gorica
Celje - Olimpija

Lestvica:
1. Maribor 61
2. Domžale 48
3. Olimpija 47 (-1)
4. Gorica 41 (-1)
5. Celje 39 (-1)
6. Koper 37
7. Rudar Velenje 35
8. Krško 30
9. Aluminij 28 (-1)
10. Kalcer Radomlje 10

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.