Šport > Nogomet
44 ogledov

Maribor pobegnil na varno razdaljo

FC Luka Koper FC Luka Koper
Nogometaši Celja in Gorice so se v 20. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1). Koper je na domači zelenici premagal Aluminij z 1:0 (0:0), Maribor pa je ugnal Rudar z 1:0 (0:0) in pobegnil Olimpiji.

Nove tri točke za vodilno moštvo državnega prvenstva so prišle mnogo težje od pričakovanj. Trener Darko Milanič začetne enajsterice, ki je v zadnjih dvobojih prinašala zanesljive zmage, ni spreminjal. A za razliko od prejšnjih dveh tekem, ko so Mariborčani hitro prišli do visokega vodstva in tekmo povsem nadzirali, so se Velenjčani izkazali z akcijami pred golom Jasmina Handanovića in napovedali, da bo Mariborčanom pot do cilja zelo otežena.

Najprej je v šesti minuti Dominik Glavina streljal z roba kazenskega prostora, Handanović pa je strel obranil. Kmalu zatem je Denis Šme odbil strel Bojana Vrućine.

Prvi polčas je bil povsem izenačen in domači so težko prišli do pravih priložnosti, neugodni gostje so jih imeli celo več. Domači so poskušali s streli od daleč. Aleks Pihler v 19. minuti udaril z 20 metrov in zadel blok gostov. Minuto pozneje se je po preigravanju Glavina znašel pred Handanovićem, ki je strel odbil.

V 33. minuti so domači zahtevali enajstmetrovko, ko je Stjepan Babić podrl Luko Zahovića, toda sodnikova piščalka je ostala nema. V 36. minuti so gostje pripravili najbolj nevarno akcijo. Marko Iharoš je poslal predložek z desne strani, Glavina je zadel vratnico, po odbiti žogi je ponovno streljal, a je zadel Handanovića, Marko Šuler pa je žogo poslal v kot.

Drugi polčas se je začel s pobudo domačih. Že v 49. minuti bi lahko prišli do vodstva. Po kotu z leve strani je bil v skoku najvišji Marwan Kabha, toda nekdanji vratar Maribora Matej Radan je uspešno posredoval. A spet so bili gostje bolj nevarni, Handanović je uspešnima obramba rešil mrežo. Najprej je v 60. minuti odbil strel Vrućine z leve strani, štiri minute pozneje pa je po strelu Babića z 20 metrov pod prečko žogo preusmeril v kot.

Maribor | Avtor: Profimedias Profimedias
Domači so v 81. minuti le prišli do gola, ko je Luka Zahović poskrbel za veselje in napoved novih treh točk. Spretno je z leve strani prišel do strela in žogo poslal čez Radana. Do konca tekme so se domači morali ubraniti navala gostov. V trenutkih so kar panično reagirali, še najbolj pa se je izkazal Handanović, ki je v 88. minuti ubranil strel Iharošu. V drugi minuti sodniškega dodatka je v kazenskem prostoru padel Mary, a sodnik Roman Glažar ni dosodil najstrožje kazni.

Gorica po treh porazih do točke

Novogoričani so prekinili niz treh porazov na tekmah s Celjani. Na celjski Areni Petrol so po zaslugi razpoloženega Dejana Žigona osvojili točko, kar pomeni da tekmeca na prvenstveni lestvici še naprej tičita skupaj na četrtem in petem mestu s po 27 točkami.

Prvi polčas do bili Novogoričani, čeprav so bili Celjani tisti, ki so bili konkretnejši in napadalnejši. Celjani, ki so prednjačili tudi v posesti žoge, so v prvih 45 minutah sprožili sedem strelov, od tega pet v okvir vrat, toda nobenega posebej nevarnega za Grego Sorčana v novogoriških vratih. Na drugi strani pa so Primorci izkoristili enega od dveh strelov, v 41. minuti je namreč z leve strani v nasprotni kot celjskih vrat zadel prav Žigon.

V uvodu drugega polčasa so Celjani nadaljevali s pobudo, si priigrali nekaj strelov, ki pa spet niso bili dovolj dobri oziroma natančni za izenačenje. V 63. minuti pa so vendarle unovčili pritisk proti vratom gostov, po kotu Lovreta Čirjaka je za 1:1 z glavo zadel Dalibor Volaš. Ta je v nadaljevanju še dvakrat nevarno, a ne dovolj natančno sprožil iz kazenskega prostora, medtem ko je bil pri gostih do konca tekme še najbolj nevaren poskus Mirana Burgića v 88. minuti, žogo po njegovem strelu z glavo je Matic Kotnik odbil.

Koprčani prekinili strelski post

Aluminiju tudi v sedmem prvoligaškem poskusu ni uspelo premagati Koprčanov. Ti so do zmage prišli v izdihljajih tekme in s tem prekinili strelski post, ki je trajal od 16. kroga. Hkrati so prekinili niz štirih tekem brez zmage in petih brez zmage na domačem igrišču. Koprčani so se vsaj začasno prebili na šesto mesto, Aluminij ostaja deveti.

Prvi polčas so bolje začeli Koprčani, ki so večinoma imeli pobudo in terensko premoč, najnevarnejši strel pa so sprožili v 16. minuti, ko je Courage Pekuson z dobrih desetih metrov zadel vratnico. Gosti so nase opozorili v zadnjih 15 minutah prvega dela, ko so dvakrat resno ogrozili Marijana Antolovića.

V 33. minuti je Blaž Kramer z leve strani z roba kazenskega prostora meril le malce mimo nasprotne vratnice, dve minuti zatem pa se je sam pred koprskim vratarjem znašel Žiga Škoflek, a žogo popeljal nekoliko preveč v levo, tako da je iz bližine zatresel le zunanji del mreže domačih vrat.

V drugem polčasu so prvi zagrozili gostitelji, potem ko je tudi Pekuson v 57. minuti zadel le zunanji del mreže, malce zatem pa je bil nenatančen še Ruben Belima. V 65. minuti se je v ugodnem položaju pred Antolovićem znova znašel Škoflek, a zgrešil žogo.

Tri minute pozneje je na drugi strani Belima s strelom z glavo oplazil prečko Aluminijevega gola, v 76. minuti pa je Luka Janžeković obranil poskus Ed-Kevina Kokorovića od daleč. V 84. minuti pa so Primorci povedli, potem ko je podajo Mateja Pučka z desne strani z nogo iz bližine unovčil Luka Vekić.

V 88. minuti je od daleč sprožil Pekuson, toda Janežković je bil na mestu, v četrti minuti sodniškega dodatka pa je Ivor Horvat zadel še prečko gola tekmecev, potem ko je lepo prodrl v kazenski prostor gostov.

Prva Liga TS, 20. krog:

Celje - Gorica 1:1 (0:1)
Luka Koper - Aluminij 1:0 (0:0)
Maribor - Rudar 1:0 (0:0)

 

Komentarjev 1
  • Harrison 09:33 04.december 2016.

    Vaše kretensko pisanje. Kam je MB pobegnil, če olimpija sploh še ni igrala tega kola. Kako lahko pišete take nebuloze. Ko bo olimija odigrala tekmo in izgubila, potem se oglašajte s takimi trditvami. Amaterji !