Šport > Nogomet
26 ogledov

Reprezentanca na lepotici Bonifiki

1/26
Žurnal24 main
Koper se bo kmalu ponašal s sodobnim nogometnim stadionom. No, pravzaprav bo olepšana "stara" Bonifika, ki bo po novem sprejela do 4.500 gledalcev. Novembra na njej obračun Slovenija – Gruzija.

Slovenska reprezentanca, ki je v teh dneh v središču pozornosti zaradi rekordne uvrstitve na uradni Fifini lestvici, bo novembrsko pripravljalno tekmo odigrala v Kopru. Slednje je na četrtkovem zasedanju potrdil kolegij predsednika Nogometne zveze Slovenije. PODOBE PRIMORSKE LEPOTICE BONIFIKE NAJDETE V GALERIJI.

Zelenico na novem stadionu bosta sicer krstili ekipi Kopra in Olimpije, ki bosta 30.10. odigrali tekmo 15. kola Prve lige, tekma med Slovenijo in Gruzijo pa bo odigrana 17.11., predvidoma ob 20:45.

Slovenska izbrana vrsta se torej po letu 2001 vrača v Koper. Pred devetimi leti je na Bonifiki gostoval Urugvaj, ki je slavil z 2:0. Po odločitvi kolegija predsednika NZS pa se bo Slovenija na Bonifiki pomerila z Gruzijo. Odločitev kolegija je sicer uradna, vendar v tem trenutku še pogojna, saj mora prenovljena Bonifika najprej prestati še uradni pregled komisije za licenciranje NZS, ki bo nato podala oceno in licenco za nastopanje koprskega kluba v prvoligaški konkurenci in organizacijo mednarodnih tekem.

Prenovljena Bonifika bo tako nudila odlične pogoje nogometašem, organizatorjem in morda najpomembneje, gledalcem. Dve pokriti tribuni bosta skupaj z dodatnimi montažnimi sprejeli nekaj manj kot 4.500 gledalcev, poslovila pa se je tudi tekaška steza, kar bo gledalce še približalo dogajanju na igrišču. Poleg novih tribun, prostorov in travnate površine pa je Bonifika sedaj bogatejša še za razsvetljavo, ki omogoča igranje večernih tekem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.