Šport > Nogomet
83 ogledov

Reprezentant osumljen nameščanja tekem

Armando Izzo EPA
Novopečeni italijanski reprezentant se mora braniti pred obtožbami o nameščanju tekem.

Branilec Genoe Armando Izzo je osumljen nameščanja tekem. Tožilec italijanske nogometne zveze zanj zahtevajo šest let suspenza in 20.000 evrov kazni, sporni sta dve tekmi, ki ju je nogometaš odigral še v dresu Avellina.

Gre za tekmi iz leta 2014, na eni je Avellino izgubil z Modeno z 0:1, na drugi pa je proti Reggini slavil s 3:0. To sta bili sicer zadnji dve tekmi, ki ju je Izzo odigral v dresu Avellina, nato je sledil prestop v Genoo. Petindvajsetletni Izzo je sicer jeseni že bil vpoklican v italijansko reprezentanco.

"To je težek udarec, tega nisem pričakoval. Resnica bo prišla na plan, a zdaj preživljam nočno moro. Bojim se, da bom izgubil prav vse, reprezentanco, otroke ... Pogovarjal sem se s selektorjem Venturo, pogovor je trajal deset minut, vsi me podpirajo," je dejal Izzo.

Kazen preti tudi nekdanjemu kapetanu Avellina Francescu Millesiju, ki je zdaj član (36), ter Luci Piniju, ki pa je že sklenil svojo kariero.

Izzu v korist niso tudi njegova poznanstva, bolje rečeno bližnji sorodniki. Nogometaš je odraščal v Neaplju, revščina pa je prisilila njegovega brata Gennara, da se je podal v svet organiziranega kriminala, enako je storil tudi njegov bratranec Gaetano. Njegov stric Salvatore Petriccione je celo mafijski boter.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.