Šport > Nogomet
24 ogledov

Reprezentant Tahitija leta 2007 Torresov vodič

Torres Albiol Azpilicueta Ramos Španija Tahiti pokal konfederacij Rio de Janeiro EPA
S pokala konfederacij prihaja neverjetna zgodba tahitijskega reprezentanta Efraína Aranede, ki je s svojo reprezentanco navdušil privržence po vsem svetu. Araneda je bil namreč pred leti turistični vodič Fernanda Torresa.

Španski reprezentant je leta 2007 pristal na Tahitiju, kjer je s svojo novo ženo preživel medene tedne, na letališču pa ga je sprejel prav Efraín Araneda, tahitijski reprezentant čilskega porekla, ki je bil takrat zaposlen pri lokalni turistični agenciji.

Dnevnik MARCA je zgodbo o neverjetnem naključju objavil pred dnevi, ko so pri najbolj branem španskem časniku razkrili, da je bil Araneda takrat zadolžen za sprejem gostov na letališču, kjer je pristal ravno takratni član Atlética Madrida in reprezentant Španije Fernando Torres.

Usoda je oba nogometaša združila na letošnjem pokalu konfederacij, kjer je Španija odpravila Tahiti z rekordnih 10:0, čeprav pa Araneda ni igral, je namreč 24. igralec reprezentance, ki ga bo trener v ekipo uvrstil le v primeru poškodbe katerega izmed soigralcev, je prek španskega časopisa izrazil željo, da bi mu stari znanec podaril svoj dres.

Ogrlico nosil tudi ob odhodu

"Tisti dnevi s Torresom so bili prelepi," se je spominjal Araneda, sicer osrednji vezist, čigar vzornik je še en španski reprezentant Andrés Iniesta. "Ob prihodu sem mu okoli vratu dal ogrlico z rožami, nosil jo je vse do hotela in potem tudi takrat, ko je odhajal. Spomnim se, da je bilo to preden je podpisal za Liverpool."

Araneda, ki je pogovor za MARCO opravil še pred tekmo na Maracani, je pred obračunom dejal, da bodo soigralci skušali uživati, in da Špancev ne mislijo brcati, njihov pristop pa so po tekmi pohvalili tudi aktualni svetovni in evropski prvaki, med njimi tudi Torres.

"Vemo, da je ogromna razlika med obema ekipama. Sporočilo je uživati in jih spoštovait. Ampak ne bomo jih brcali ali poškodovali, niti slučajno. Ne. Moji soigralci so navdušeni nad prvim polčasom, ki so ga odigrali proti Urugvaju. Bil je fantastičen," je dejal Araneda, ki je na otoku po Torresu sprejel tudi Ronalda, Gianluigija Buffona in Antonia Cassana.

"Bil bi nor, če bi šel v Real"

"Spomnim se, da je bil takrat na robu odhoda iz Atlética in vprašal sem ga, če bo šel v Madrid ali Barço. Rekel mi je, da bi bil nor, če bi šel v Real. Všeč bi mi bilo, da bi mi Fernando podaril svoj dres s tekme. Zame bi bilo to sanjsko, da bi se me spomnil in dal svoj dres. Izkoristil bom ta intervju, da mu prenesem to željo. Upam, da bo Fernando to prebral," je še povedal tahitijski Čilenec, a zaenkrat še ni znano, če se mu je želja tudi uresničila.

Torres je ob kasnejši zmagi z 10:0 zabil hat-trick in v drugem polčasu zapravil tudi najstrožjo kazen. Tekmovanje v skupini B se zaključuje v nedeljo s tekmama med Španijo in Nigerijo ter Tahitijem in Urugvajem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.