Šport > Nogomet
7 ogledov

Rešitev za sneg: vse tekme ob 15. uri!

San Siro Giuseppe Meazza sneg kidanje čiščenje delavci EPA
Slaba vremenska napoved na Apeninskem polotoku je poskrbela za odpoved vseh večernih tekem Serie A. Sobotni derbi AS Roma – Inter Milan prestavljen na nedeljo, nedeljski AC Milan – Napoli na sporedu ob 15. uri.

Vse tekme italijanske Serie A se bodo ta vikend začele najkasneje ob 15. uri, tako da bodo privrženci nogometa na Apeninskem polotoku zaradi snega ostali brez večernih tekem, na katerih se po navadi pomerijo največji klubi. Najprej naj bi se v soboto udarila AS Roma in Inter Milan, a so tekmo nato prestavili na nedeljo, drugi sobotni obračun Cesena – Catania pa zaradi slabe vremenske napovedi odpovedali. Tekmo na Stadiu Olimpicu bo zaznamoval povratek Claudia Ranierija, kjer je rojeni Rimljan pustil bolj ali manj dober vtis pri domačih sinovih volkulje. Nerazzurri bodo spet igrali brez Wesleyja Sneijderja, ki je utrpel nesrečno poškodbo pri infarktnem remiju s Palermom med tednom.

"Res je imel smolo. Jutri (v soboto, op. a.) ga ne bo, razveselilo pa bi me, če bi ga imel za tekmo proti Novari," je na pred tekmo na Olimpicu povedal Ranieri, ki ga lahko veseli forma napadalca Diega Milita. "Il Principe" je Palermu na San Siru zabil kar štiri gole in se več kot očitno vrnil v šampionsko formo, s katero je Interju pod vodstvom Joséja Mourinha prinesel trojno krono. "Zaupal sem v šampiona. Veliko je delal, žoga pa mu ni hotela v mrežo, a vedel sem, da gre za pozitivno osebo, in ga vedno pošiljal v igro. To je osebna zmaga zanj, za njegovo družino in njegovo zmagovito miselnost," je Argentinca pohvalil Ranieri.

AC Milan bo moral na nedeljskem derbiju z Napolijem pregnati očitke o tem, da so zgolj moštvo, ki zmaguje na "malih" tekmah. Vse štiri poraze so jim v letošnji sezoni zadali velikani, nazadnje Lazio na Olimpicu (0:2). Laziali so jim točko vzeli že na prvi letošnji tekmi (2:2), Napoli jih je enkrat že premagal (1:3), boleči zaušnici pa so Rossoneri dobili še v zadnjih minutah proti Juventusu (0:2) in na zadnjem derbiju z Interjem (0:1).

Vodilni Juventus bo s tekmo manj gostil Sieno, na nov spodrsljaj vodilnih pa bo z Udinesejem spet čakal Samir Handanović, ki se bo na stadionu Artemio Franchi v Firencah, kjer so se lani končale sanje o nastopu na Euru 2012, pomeril s Fiorentino. Pri Palermu bo Josip Iličić pričakal Atalanto, branilca Bojan Jokić in Boštjan Cesar s Chievom neugodno Parmo, na novo priložnost v Genovi pa bo proti Laziu čakal Valter Birsa.

Italijanska liga, 22. kolo:

Nedelja ob 12.30:
Genoa – Lazio

Ob 15.00:
AS Roma – Inter Milan
AC Milan – Napoli
Chievo – Parma
Fiorentina – Udinese
Juventus – Siena
Lecce – Bologna
Novara – Cagliari
Palermo – Atalanta

Odpovedano:
Cesena – Catania

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.