Šport > Nogomet
9 ogledov

"Resno razmišljam o nasledstvu"

Žurnal24 main
Pravnik in nekdanji zelo uspešen nogometni sodnik Drago Kos bi utegnil po odhodu Ivana Simiča prevzeti krmilo Nogometne zveze Slovenije (NZS).
Odnosi med predsednikom in nogometaši so bili popolnoma porušeni, tako kot tudi odnos med njim in nekaterimi medobčinskimi zvezami. Seveda ne morejo odstopiti reprezentanti in zveze, je pa povsem logično, če odstopi on.
Drago Kos

Kako komentirate  novico o odstopu Ivana Simiča z mesta predsednika Nogometne zveze?
Glede na situacijo, ki je v zadnjem času vladala v slovenskem nogometu, je to zelo pametna odločitev. Odnosi med predsednikom in nogometaši so bili popolnoma porušeni, tako kot tudi odnos med njim in nekaterimi medobčinskimi zvezami. Seveda ne morejo odstopiti reprezentanti in zveze, je pa povsem logično, če odstopi on.

Bi vas osebno zanimala sveže izpraznjena funkcija?
Da, zdaj bom pa resno začel razmišljati o tem. Dokler smo predsednika imeli, se s tem nisem ukvarjal, bom pa o tem razmislil in se z odgovornimi začel tudi pogovarjati o tej temi.

Kaj bi ob morebitnem prevzetju najprej spremenili?
Najprej bi se lotil izboljšanja odnosa s člani A reprezentance in medobčinskimi zvezami. Te vendarle tvorijo temelj slovenskega nogometa.

Se vam ne zdi to paradoks, da predsednik zvezo zapušča v trenutku, ko Slovenija zaseda najvišje mesto na lestvici Fife v svoji zgodovini?

Je, vendar  se je ob tem potrebno vprašati tudi, kam bi se stvar gibala, kakšna bi denimo bila uvrstitev čez eno leto, če bi bili odnosi še naprej tako skrhani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.