Šport > Nogomet
24 ogledov

Revija Time: Balotelli med ikonami leta

Balotelli Time naslovnica revija Reševalni pas/Twitter
Ameriška revija Time je na aprilsko prireditev v New Yorku povabila nikogar drugega kot Maria Balotellija. Prestižni tednik s skoraj stoletno tradicijo je napadalca AC Milana in italijanske reprezentance uvrstil med ekonomsko in politično smetano.

Pisali smo že o zanimivem intervjuju, ki ga je revija Time pred meseci opravila z Mariem Balotellijem. Italijanski reprezentant si je takrat želel, da bi spoznal ameriškega predsednika Baracka Obamo, Time pa ga je uvrstil celo na naslovnico.

Toda zgodba je v četrtek dobila nov obrat - na naslov Balotellijevega trenutnega kluba, AC Milana, je prišel faks, v katerem piše, da je "Super Mario" vabljen na podelitev v New York, kjer bo 23. aprila nogometaš ganskih korenin nominiran za nagrado za eno najvplivnejših oseb leta 2012.

Italijanska La Gazzetta dello Sport poroča, da bodo na letalu za Milano poleg Balotellija še njegov vročekrvni agent Mino Raiola in nepogrešljivi direktor kluba Adriano Galliani, oba seveda presrečna, da bo njun varovanec (in klub) dobil tako prestižno nagrado.

Pavarotti, Berlusconi, Agnelli ... in Balotelli

"Ko je Mario to izvedel, je hotel veselje takoj deliti z mamo Silvio. 'Il bomber' je poklical mamo in kričal od sreče," pišejo pri Gazzetti. Balotelli je več kot očitno navdušil pisce pri ameriški reviji, ki so večkrat problematičnega Italijana po novembrskem intervjuju označili za "odraslega" in "zrelega".

Za primerjavo - na naslovnico revije je od Italijanov uspelo priti opernemu pevcu Lucianu Pavarottiju, nekdanjemu premierju Silviu Berlusconiju, očetu Fiata Gianniju Agnelliju, boksarskemu šampionu Primu Carneri in italijanski nogometni reprezentanci iz leta 2006, ki je osvojila naslov svetovnih prvakov. Med nogometaši sta Timovo naslovnico pred kratkim krasila Argentinec Lionel Messi in Brazilec Neymar.

Balotelli se je znašel tudi v družbi Enrica Fermija, jedrskega fizika, o katerem je Time prav tako poročal pred leti. Time bo nagrade podelil v petih kategorijah: Vodje in revolucionarji, Konstruktorji in titani, Umetniki in zabavljači, Znanstveniki in misleci ter Heroji in ikone. V vsaki kategoriji je v ožji izbor prišlo 20 najvplivnejših oseb (ali skupin).

In da, uganili ste - Balotellija so uvrstili v skupino ikon.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.