Šport > Nogomet
1054 ogledov

Revolucija v nogometu: "Za vedno bomo spremenili igro"

Nike Flight Profimedia
Pri ameriškem velikanu so prepričani, da jim bo z najnovejšim izdelkom za vedno uspelo spremeniti nogometno igro.

"Bolj je podobna napihnjeni žogici za golf, kot pa nogometni žogi," je najpogostejši komentar v povezavi s famozno "Nike Flight" žogo, za katero ameriški gigant športne opreme trdi, da bo za vedno spremenila nogomet.

"Uporabili smo revolucionarno ter zgolj našo 'AerowSculpt' tehnologijo. Osem let dela, raziskav ter znanstvenega pristopa je izza našega 'Flight Balla'. V teh osmih letih je z nami sodelovalo 800 profesionalnih nogometašev. To je žoga, ki bo spremenila nogomet. Žoga, katere let je 30% natančnejši in boljši od vseh, s katerimi se je kdaj igralo," trdijo pri ljudje iz podjetja Nike.

Ali bo torej drugačen let žoge predstavljal novo močno moro za vse vratarje, kot so Adidasove žoge Jabulani pred desetimi leti, zaenkrat še ni znano. Vsekakor upamo, da se bodo odrezale bolje, kot famozni Jabulani, ki je bil pod hudim udarom kritik, tako s strani vratarjev, kot tudi s strani ostalih nogometašev.

"Flight" je sicer izjemno zanimiva žoga, ki ni niti najmanj gladka. Na njej je polno zarez ter kanalov, tako da je zagotovo vsaj to, da bo edinstvena vsaj po izgledu. Američani še obljubljajo, da bodo žoge manj zavijale, kot v preteklosti, sam let pa bo bolj stabilen in predvidljiv.

Na delu jo bomo lahko prvič videli že na začetku prihodnje sezone, ko bo postala uradna žoga italijanske Serie A ter angleške Premierlige, prav mogoče pa je, da se jima pridruži še kakšna liga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice