Šport > Nogomet
22 ogledov

Ribéry: Chelsea je boljši od Barcelone

Franck Ribery  Bayern München Reuters
V soboto nas čaka še zadnje dejanje letošnje Lige prvakov. V Münchnu se bosta pomerila domači Bayern in Chelsea. Čeprav so Bavarci že zaradi prednosti domačega igrišča rahli favorit, Franck Ribéry opozarja, da jih čaka vse prej kot lahaka naloga.

"Če gledate lepoto igre, je Barcelona verjetno najboljša. Če pa gledate nogomet v smislu organizacije, prekinitev, je Chelsea boljša ekipa od Kataloncev," pred finalom letošnje Lige prvakov meni eden največjih zvezdnikov Bayerna Franck Ribéry. Francoz bo tudi v finalu pomemben člen v bavarski ekipi, od njegove igre bo v veliki meri odvisen kočni uspeh Bayerna.

Chelseaju so mnogi navijači in tudi strokovnjaki po polfinalu, v katerem so izločili branilce naslova iz Barcelone, očitali, da je s taktično igro "ubil" nogomet. Ribéryju se takšne obtožbe zdijo smešne. "Obstaja način, na katerega moraš igrati proti Barceloni, Chelsea pa je odigral točno tako. To dokazuje njihovo kakovost in taktično dovršenost, ne pa, da igrajo defenzivno in dolgočasno."

Nekaj podobnega Ribéry od Angležev pričakuje tudi v sobotnem finalu na Allianz Areni: "Verjamem, da se bodo prišli branit, težko jih bomo premagali."

Komentarjev 1
  • JackD 12:41 16.maj 2012.

    Larifari. Samo uspavati jih želi. Sem skoraj 100% prepričan, da ne misli resno tega.