Šport > Nogomet
33 ogledov

Ribéry in Benzema na hladno za 3 leta?

Zahia Dehar Youtube
V Parizu se bo v torek začelo sojenje francoskima nogometnima reprezentantoma Francku Ribéryju in Karimu Benzemaju, ki ju obtožnica bremeni plačanega spolnega odnosa z najstnico. Razvpiti primer Zahie Dehar se vleče že dve leti, potem ko naj bi člana Bayerna in Real Madrida takrat mladoletni Deharjevi leta 2008 in 2009 plačala za spolne usluge.

Niti Franck Ribéry niti Karim Benzema naj se ne bi pojavila na sodišču, kjer se bodo obravnave vrstile vse do 26. junija, razsodba pa bo verjetno znana kasneje. Škandal je izbruhnil pred začetkom svetovnega prvenstva leta 2010 v Južnoafriški republiki, kjer so Francozi neslavno pogoreli in se v slovitem uporu na avtobusu postavili po robu takratnemu selektorju Raymondu Domenechu.

Zdaj 21-letna Deharjeva, dekle alžirskega rodu, je pridobljeno slavo dobro izkoristila in postala varovanka modnega oblikovalca Karla Lagerfelda, podpisala pa se je tudi pod svojo kolekcijo spodnjega perila.

Benzemaju in Ribéryju grozi do treh let zapora in denarna kazen do 45.000 evrov, če ju bodo spoznali za kriva najema mladoletne prostitutke. Državni tožilci so zahtevali, da se primer zavrže, saj se nogometaša branita, da takrat nista vedela, da je Deharjeva mladoletna.

Strankam vedno dejala, da jih šteje 18

V skladu s francoskim sodnim sistemom lahko tožilci, ki predstavljajo državo, odprejo preiskavo in nastavijo neodvisne sodnike, ki jo nato vodijo. V teku preiskave lahko tožilci nato spremenijo mnenje in ustavijo preiskavo, ampak sodniki lahko njihov poziv ignorirajo in vseeno skličejo sodno obravnavo.

Dokumenti kažejo, da je bila Deharjeva prostitutka že od svojega 15. ali 16. leta, a je svojim strankam vedno povedala, da je polnoletna. Povedala je, da je iz Pariza v München pripotovala leta 2009, ko so jo povabili na rojstnodnevno zabavo Ribéryja v luksuznem hotelu, član Bayerna pa ji je za spolni odnos plačal 700 evrov

Ribéry je že priznal točnost navedb, a poudaril, da ni vedel za njeno starost, niti za dejstvo, da je prostitutka. Rekel je, da ji je dal le 200 evrov in plačal taksi do letališča. Ribéryjev odvetnik Carlo-Alberto Brusa je dejal, da je njegov klient nedolžen, in da se verjetno ne bo pojavil na sodišču.

Če ženska z letalom potuje po Evropi ...

"Po francoskih zakonih ni prepovedano, da se ljubiš z žensko, niti da ji za to plačaš, prepovedano je, da to počneš z mladoletnico," je Brusa dejal za Reuters. "Ko ženska po Evropi potuje z letalom, lahko sploh za sekundo pomislite, da je mladoletna?"

Benzemaja sumijo, da je maja leta 2008 Deharjevi plačal 500 evrov, ko je le-ta imela 16 let. Napadalec Real Madrida zanika snidenje v pariškem hotelu, njegov odvetnik pa pred začetkom obravnave ni želel dajati izjav. Odvetnik Deharjeve prav tako ni bil na voljo za komentar, še poroča Reuters.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.