Šport > Nogomet
18 ogledov

Ribéry potrepljal Alabo na podelitvi za športnika leta

Ribery Alaba Bayern München športnik leta Avstrija studio klubska televizija TV Youtube
Kar nekaj nepotrebnega prahu je lani v Sloveniji dvignila nagrada športnik leta, ki jo je dobil hokejist Anže Kopitar. Da znajo še kako ceniti svoje najboljše, so v četrtek pokazali Avstrijci.

V naši severni soseščini je nagrado športnika leta namreč dobil nogometaš David Alaba. Član Bayerna je prvi nogometaš po Toniju Polsterju (1997), ki je osvojil prestižno nagrado, slavil pa je v hudi konkurenci smučarja Marcela Hirscherja, skakalca Gregorja Schlierenzauerja, golfista Bernda Wiesbergerja in kolesarja Riccarda Zoidla.

Levi bočni branilec aktualnih nemških državnih in pokalnih prvakov ter osvajalcev evropskega naslova se slovesnosti ni mogel udeležiti, razglasitev pa je v živo spremljal iz studia Bayernove klubske televizije, kjer mu je družbo delal eden izmed kandidatov za letošnjo zlato žogo, Francoz Franck Ribéry.

Ko so iz domovine sporočili, da je zmagal prav on, je Alaba ostal brez besed, Ribéry pa ga je priljateljsko poljubil na glavo, potrepljal in iz izročil trofejo. Toliko o tem, da si posamezniki iz ekipnih športov ne zaslužijo zmage. Temnopolti Alaba je slavil v smučarski deželi, v Sloveniji pa gre posameznikom v nos slavje prvaka v ligi NHL ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.