Šport > Nogomet
19 ogledov

Ribéry razkril: Pep ni izbral strelcev 11-metrovk

Ribery Bayern Chelsea evropski superpokal Praga finale EPA
Najboljši posameznik petkove superpokalne tekme v Pragi, Francoz Franck Ribéry, je v pogovoru z nemškimi mediji razkril nekaj skrivnosti priprave na izvajanje "penalov".

"Pep nam je rekel, da bomo nogometaši sami odločili, kdo bo streljal in v kakšnem vrstnem redu," je na vprašanje nemških novinarjev o napetem izvajanju enajstmetrovk proti Chelseaju dejal eden junakov Bayernovega superpokalnega naslova Franck Ribéry.

Bavarci, branilci evropskega naslova, so se nato odločili za vrstni red David Alaba, Toni Kroos, Philipp Lahm, Ribéry in Xherdan Shaqiri, kar se je kljub neprepričljivemu strelu slednjega na koncu izkazalo za dobitno kombinacijo.

Govoriti so morali: "Gol, gol, gol!"

Po zadetku Shaqirija je namreč odločilno najstrožjo kazen zapravil Romelu Lukaku in začel noro slavje Bavarcev, ki so tako osvojili prvi superpokalni naslov v zgodovini kluba. Ribéry je poleg nagrade za najboljšega nogometaša Evrope iz Prage prinesel tudi naziv "MVP" petkove tekme.

"Ko smo se odločili, nam je še rekel, da moramo med hojo proti žogi ob vsakem koraku govoriti: 'Gol, gol, gol!' To so majhne podrobnosti, ampak skupno gledano pomembne," je še povedal Ribéry, ki je po koncu tekme spet poprijel za megafon navijačev Bayerna in z njimi slavil zgodovinski podvig.

"Intenzivnost, s katero Guardiola govori s svojimi nogometaši, je izjemna. Njegov govor pred tekmo in še posebej pred 'rusko ruleto' enajstmetrovk je bil neverjeten," pa je katalonskega "šefa" pohvalil športni direktor Matthias Sammer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.