Šport > Nogomet
10 ogledov

Ribéry si lahko oddahne

Ribéry je bil del reprezentance, ki je neslavno izpadla že po predtekmovanju. (F Žurnal24 main
Zvezdnik nemškega nogometnega velikana iz Münchna Franck Ribéry si lahko (za zdaj) oddahne.

Predsednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge igralcu ne bo dovolil odhoda na zaslišanje, na katero ga je povabila disciplinska komisija Francoske nogometne zveze v zvezi s preiskavo okoliščin reprezentančnega neuspeha na minulem SP.

Po pojasnilih iz Bayerna zaslišanja, načrtovanega za 17. avgust, ni na koledarju Ribéryjevih dejavnosti. Prednost pred preiskavo, ki jo je sprožila francoska zveza, imajo priprave na novo sezono v nemškem prvenstvu, je dejal Rummenigge. Igralcu bi v skladu s pravili Mednarodne nogometne zveze (FIFA) dovolili, da bi izpustil klubske pogodbene obveznosti le v primeru že vnaprej načrtovanih mednarodnih tekem.

Francoska nogometna reprezentanca je po debaklu na svetovnem nogometnem prvenstvu v Južnoafriški republiki začela iskati krivce. Na tarči zveze se je znašlo pet reprezentantov, med njimi Ribéry, zaradi njihovega ravnanja med mundialom. Reprezentanti so se v solidarnosti s takratnim selektorjem Raymondom Domenechom, odslovljenim po sporu z Nicolasom Anelkajem, odločili za protest ter pred odločilno tekmo proti izbrani vrsti Južnoafriške republike niso želeli trenirati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.