Šport > Nogomet
16 ogledov

Riberyju rekordna plača

Franck Ribery je ostal prikrajšan za finale, ne pa tudi za novo pogodbo. (Foto: Žurnal24 main
Franck Ribery je klub vsem ugibanjem in namigovanjem o odhodu podpisal novo pogodbo z Bayernom, v katerem bo ostal do leta 2015. Nemški mediji poročajo, da bo dobil 10 milijonov na sezono.
Inter je po finalu LP prešerno slavil, Bayern pa le odšel na na večerjo mrkih in zamišljenih obrazov.

Čeprav francoski nogometni zvezdnik Franck Ribery zaradi kazni po prejetem rdečem kartonu ni nastopil v finalu Lige prvakov med Bayernom in Interjem, je te dni vseeno v središču pozornosti. Jutro po porazu so v bavarskem velikanu potrdili, da so z Riberyjem podpisali novo štiriletno pogodbo.

"Zelo smo zadovoljni, da smo z Riberyjem, ki je eden najboljših nogometašev na svetu, našli skupni jezik," je po sklenitvi dolgoletnega sodelovanja dejal predsednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge. Francoz, ki bo v Münchnu do leta 2015 je po podaljšanju pogodbe dejal: "Tako družina, kot jaz sam se v Münchnu počutimo kot doma. Klub je del moje družine."

V skladu s tem dogovorom bo 27-letni Francoz ostal v Bayernu do 30. junija 2015. V klubu so tudi potrdili, da do z Riberyjem sklenili nov dogovor še pred finalom LP na stadionu Santiago Bernabeu v Madridu, kjer so jih z 2:0 premagali nogometaši Interja in dvignili v zrak zmagovalni pokal.

Njegova pogajanja z delodajalci iz Münchna o podaljšanju pogodbe so bila sicer že dolgo ena od glavnih tem evropskega nogometnega tržišča, po poročanju Bilda pa sta se strani še pred finalom v Madridu tudi že dogovorili za podaljšanje sodelovanja. Ribery naj bi po poročanju nemških medijev na sezono prejel deset milijonov evrov, kar bo rekordna plača za Bayernove nogometaše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.