Šport > Nogomet
65 ogledov

Divji navijač Hajduka s palico nad sodnika

hajduk rijeka huligan Youtube
Rijeka je v derbiju 24. kroga 1. HNL remizirala s Hajdukom (1:1) in osvojila pomembno točko v lovu na prvi naslov državnega prvaka v zgodovini kluba.

Derbi hrvaškega nogometnega prvenstva se je na stadionu Poljud končal z neodločenim izidom (1:1), kar pomeni, da imajo varovanci Matjaža Keka na ligaški lestvici še štiri točke prednosti pred Dinamom iz Zagreba.

Tekmo na Poljudu so zaznamovali navijaški izgredi, ki so zahtevali dve prekinitvi. V zaključku srečanja je na zelenico pritekel zamaskirani navijač Hajduka, oborožen z nekakšno palico, in po igrišču začel preganjati glavnega sodnika. Agresivnemu ''navijaču'' se se umikali tudi nogometaši in čakali na pomoč varnostnikov, ki pa je ni bilo od nikoder.

Razlog za vdor na igrišče naj bi bila sporno dosojena enajstmetrovka v korist Rijeke, katero je v izenačujoči zadetek pretvoril slovenski reprezentant Roman Bezjak.

Hrvaški mediji so obsodili neodzivnost varnostne službe splitskega kluba, ki je varnost nogometašev in sodnika prepustila milosti oziroma nemilosti huligana.

Na koncu so agresivneža z igrišča odvlekli predstavniki policije. ''Celotna varnostna služba, ki je varovala dogodek, bi morala dobiti odpoved,'' so zapisali kolegi spletnega portala 24sata.hr.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 10:02 12.marec 2017.

    FIFA in UEFA bi morali HNS prepovedati nastopanje izven meja ! Naj se koljejo na svojih njivah .