Šport > Nogomet
1 ogledov

Rivalstvo vpliva na Španijo

Vicente del Bosque signal roka klop menjave selektor trener Žurnal24 main
Španski selektor Vincente del Bosque je potarnal, da so letošnji El Clasici dodobra skrhali odnose med španskimi igralci Reala in Barcelone, kar škoduje tudi španski izbrani vrsti. "Rane moramo zaceliti."

"Veliko rivalstvo med Real Madridom in Barcelono v reprezentanco prinaša rane, ki jih moramo zaceliti," je nekoliko zaskrbljen španski selektor Vincente del Bosque. Real Madrid in Barcelona, ki v reprezentanco prispevata daleč največ nogometašev, sta v letošnji sezoni na zelenici in tudi izven nje bila velike bitke. Najhuje je bilo aprila in maja, ko sta se Barcelona in Real v le 18 dneh pomerila kar štirikrat. Nogometaši sami so takrat sicer zatrjevali, da klubske obveznosti ne bodo vplivale na stanje duha v reprezentanci pa očitno ni tako. "V reprezentanci moramo zaceliti rane, ker so obračuni med Realom in Barcelono pustili sledi. Moramo poiskati rešitve. Nadejam se, da nas vse skupaj, kar se je dogajalo zaradi tako velikega števila obračunov med Barcelono in Realom ni preveč 'kontaminiralo'. To bi bila velika napaka. Med sezone pride do trenj, toda nikoli ne bi smeli izgubuiti spoštovanja. Če želimo še naprej biti šampionska zasedba, potem moramo imeti v ekipi dobro atmosfero," je še dejal izkušeni del Bosque, ki ga čaka kar nekaj dela …

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.